nagy siker

2019.12.04. 06:57

Taroltak az esztergomi birkózó lányok az országos csapatbajnokságon

Az esztergomi birkózó csajok Brilla Gergő vezetésével veretlenül jutottak tovább a csoportból és a fináléig meneteltek, ahol végül bajnoki címnek örülhettek.

Walczer Patrik

Forrás: Beküldött

Nagy csatában nyerte meg a Kaposváron rendezett diák leány országos csapatbajnokságot az Esztergomi Birkózó Sportegyesület csapata, melyen tizenöt alakulat mérkőzött meg egymással. Brilla Gergő edzőtől megtudtuk, hogy a csoportkörben elsőként a Csepel, majd a Kaposvár végül pedig a Tatabánya alakulatát is sikerült felülmúlniuk, így elsőként jutottak tovább. A döntőig további nehéz találkozók vártak rájuk: az Érd, valamint az Orosháza elleni mérkőzést is sikerrel vették, majd következett az aranyéremért vívott párharc. A döntőben a szintén jó erőkből álló Kiskunfélegyháza várt rájuk.

A finálé tele volt izgalmakkal, hiszen az utolsó páros mérkőzés előtt az ellenfél vezetett 10:15-re, így az Esztergomnak mindenképpen javítania kellett. Kiss Anna Luca nem roppant meg a feladattól és sikerült bizonyítania, hogy abszolút helye van a csapatban. A fiatal sportoló nagyot küzdve és tusgyőzelmének köszönhetően döntetlennel zárult a mérkőzés. Az aranyéremről végül az döntött, hogy az Esztergom legyőzte, míg a Kiskunfélegyháza csak döntetlent ért el az Érd ellen. Így végül több megszerzett ponttal az Esztergom BSE nyerte meg a csapatbajnokságot. A klubot és a várost Wlach Tifani (31 kg), Haász Barbara (37 kg), Kovács Viola (43 kg), Bereczki Réka (43 kg), Kicsindy Anna (56 kg), valamint Kiss Anna Luca (65 kg) képviselte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában