vizes vb

2017.07.29. 10:19

A szombati előfutamok eredményei

A kilencedikként végzett Molnár Flórának nem sikerült a továbbjutás, Bohus Richárd viszont idei legjobbjával elődöntős.

Magyar szempontból Molnár Flóra kezdte a délelőttöt: tizenkilenc esztendős úszónőnk a tegnapi, 50 m pillangó csalódása után egy másik sprintszámban, 50 m gyorson igyekezett javítani. A kilencedik előfutamban versenyző Molnár végül kilencedikként csapott célba – a lengyel Aleksandra Urbanczyk diszkvalifikációja miatt ugyan nyolcadik lett, az elődöntőről és egyéni legjobbjától (24.95) azonban így is le-, illetve elmaradt: összesítésben a 28. helyen zárt, a továbbjutástól hat tizedre volt.

Újabb sprintszámmal, és két magyarral folytatódott a program: Balog Gábor és Bohus Richárd egyaránt az ötödik előfutamba került beosztásra, előbbi a kilencedik, utóbbi pedig a negyedik pozíciót szerezte meg. Ez összesítésben az idei legjobbját úszó Bohusnak elég volt a továbbjutásra – a 9. helyen –, míg Balog sajnos lemaradt az elődöntőről, ő a 27. pozícióban végzett hármas holtversenyben.

Sztankovics Anna kilencedik lett (31.94) a negyedik előfutamban, ideje a 27. helyhez volt elegendő, így nem jutott tovább, mivel az ifjúsági olimpiai bajnok elmaradt eddig legjobbjától.

A 4x100-as mix gyorsváltók előfutamában a Kozma Dominik, Németh Nándor, Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn magyar négyes harmadik helyen ért célba, biztosítva helyét ezzel az esti fináléban.

A férfi 1500 méter gyorson Rasovszky Kristófnak és Kalmár Ákosnak drukkolhattunk, az utolsó előfutam után azonban kiderült, hogy összesítésben Rasovszky a 24., míg Kalmár a 26. lett így mindketten lemaradtak a vasárnapi döntőről.

 

(Borítókép: Molnár Flóra a rajt pillanatában, MTI / Illyés Tibor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!