száguldás

2019.08.14. 14:31

Szökésekkel tarkítva, sikeresen zárult a komáromi körverseny

Immár ötödik alkalommal rendezték meg a Brigetio Országúti Mezőnyversenyt a hétvégén, ahol 45 és 97 kilométeres távon lehetett indulni.

Nagy Tamás

Immár ötödik alkalommal rendezték meg a Brigetio Országúti Mezőnyversenyt a hétvégén, ahol 45 és 97 kilométeres távon lehetett indulni.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Kun Attila

Ötödik alkalommal rendezték meg a hétvégén a Brigetio Országúti Mezőnyversenyt, amelyen 45 (Komárom–Nagyigmánd–Kocs–Mocsa–Komárom útvonalon) és 97 (Komárom–Nagyigmánd–Kocs–Tata–Kömlőd–Dad–Császár–Kisbér–Komárom távon) kilométeres, emelkedőkkel tarkított terepen tekertek a kerékpárosok.

A több mint 250 versenyzőt idén is csodálatos környezet és kiváló időjárás fogadta. Vasárnap új helyszínre, a felújított és látványában igazán impozáns komáromi Csillag Erődhöz várták a szervezők az indulókat, akiket dr. Molnár Attila polgármester is köszöntött.

Gregor Zoltán, a komáromi Brigetio Kerékpáros SE elnöke elmondta, hogy a versenyzők lassú rajttal indultak az erőd mellől, majd 8 kilométer után következett az éles rajt.

A szökési kísérletek rögtön a verseny elején elkezdődtek, de rövid ideig tartottak. Janoki Ádám szakadt el először a mezőnytől, de őt hamar megfogták. Az első sikeres szökés a kömlődi dombokon alakult ki Kasko Dávid (Cyklistický tím Firefly) és Tomáš Nagy (OSMOS Cycling) révén, akik 30 kilométerrel a cél előttig folyamatosan növelték előnyüket.

Ekkor 1 perc 15 másodperc volt a legnagyobb időkülönbségük a mezőnnyel szemben. A verseny vége előtt 10 kilométerrel 35 másodpercre csökkent a fór, de a srácok nem adták fel, végül megtartották vezető helyüket és sikeresen hazaért a szökésük – tudtuk meg Gregor Zoltántól.

Az ötödik Brigetio Országúti Mezőnyverseny hosszú távját végül Kasko Dávid nyerte, Tomáš Nagy és Petró Károly előtt. A hölgyeknél Balogh Barbara volt a leggyorsabb, aki 4 perccel előzte meg a második helyezett Temela Esztert és 5 perccel a harmadik Horváth Adélt.

A csapatok versenyét a Bakony Racing Team nyerte, második lett a hazai Brigetio KSE, míg harmadik a Green Riders. Gregor Zoltán elmondta, hogy ötödik alkalommal is sikeresen bonyolították le a Brigetio Országúti Mezőnyversenyüket.

– Ez nemcsak egyesületünk számára elismerés, hanem Komárom városa számára is. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki részt vett a szervezésben vagy a lebonyolításban. Különösen az önkormányzat támogatását emelném ki, hiszen rengeteg segítséget nyújt egyesületünknek, amit mi a város népszerűsítésével tudunk meghálálni – emelte a Brigetio Kerékpáros SE vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában