Hazai Kosár

2017.09.27. 16:42

Székely Norbert ismét elvállalta a női válogatott irányítását

Székely Norbert harmadszor is a női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya lett, a férficsapatot pedig továbbra is Ivkovics Sztojan vezeti.

„Székely Norbert számára az a legfontosabb feladat, hogy az elmúlt évtizedek talán legígéretesebb utánpótlásából a lehető legtöbb embert építse be a nemzeti csapatba, persze a fokozatosságot szem előtt tartva” – idézi a szerdai közlemény Szalay Ferencet, a magyar szövetség (MKOSZ) elnökét.

„Ivkovics Sztojantól azt a következetes, tudatos építkezést várjuk el, amit az elmúlt években láthattunk tőle, és amivel a legjobb 16 csapat közé vezette a magyar válogatottat az Európa-bajnokságon” – tette hozzá.

A Sopront 2009-ben az Euroliga négyes döntőjébe vezető Székelyt azután nevezték ki ismét szakvezetőnek, hogy augusztus elején Stefan Svitek közölte, a jövőben a cseh válogatottat, valamint a Diósgyőrt irányítja.

A szlovák szakember vezetésével a magyar csapat egy győzelemmel és három vereséggel a nyolcaddöntőben fejezte be szereplését júniusban a csehországi Európa-bajnokságon, és a 9-12. helyen zárt.

A 43 éves Székely Norbert 11 évig dolgozott Sopronban, 2006 és 2013 között vezetőedzőként irányította a csapatot, amellyel öt-öt bajnoki és kupaaranyat gyűjtött. Tíz éve ideiglenesen, majd 2009-től 2011-ig állandó megbízással dolgozott női szövetségi kapitányként, jelenleg pedig a szövetség utánpótlás-szakmai referense. 2014 novemberétől 2015 márciusáig a TLI-Alba Fehérvár férficsapatának vezetőedzőjeként dolgozott.

Ivkovics vezetésével a férfiválogatott a nyolcaddöntőig jutott a szeptemberi Európa-bajnokságon. A csapat a cseheket és a románokat múlta felül a csoportkörben – ezzel 48 év után nyert mérkőzést kontinenstornán –, míg a horvátoktól, a montenegróiaktól és a címvédő spanyoloktól kikapott Kolozsváron. A 16 között a későbbi ezüstérmes szerbekkel szemben maradt alul Isztambulban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!