óvintézkedések

2020.03.13. 16:53

Suhajda Szilárd expedíciója és a Grundfos EHF Kupa meccsei is elmaradnak a vírus miatt

A koronavírus miatt elmarad az Ose Lions bajnoki mérkőzése, a Tatabánya EHF Kupa meccseit elhalasztották és Suhajda Szilárd expedícióját is lefújták.

Kemma.hu

Everest Base Camp, 2017. április 9. Klein Dávid (b) és Suhajda Szilárd hegymászók, a Magyar Everest Expedíció 2017 tagjai az Everest alaptáborban 2017. április 7-én. Az expedíció célja a Föld legmagasabb csúcsa, a 8848 méter magas Mount Everest (Csomolungma) elérése oxigénpalack nélkül, elsõként a magyar expedíciós hegymászás történetében. MTI Fotó: Mohai Balázs

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

A kormány által kihirdetett vészhelyzet nagyban befolyásolja és korlátozza a megyei sportéletet is, hiszen több egyesületünk játszik sportágának első osztályú bajnokságában.

Az Ose Lions kosárcsapatának már az előző hazai mérkőzését is érintették a bevezetett óvintézkedések, amely miatt a Paks ellen zárt kapuk mögött kellett játszani bajnokijukat. A csapatot azonban így sem hagyták cserben fanatikus szurkolói, akik a zárt kapuk ellenére is megjelentek a csarnoknál és a vészkijáratból buzdították a csapatot.

Azóta a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének Versenyirodája arra kérte a bajnokságban szereplő csapatokat, hogy nyilatkozzanak, részt vesznek-e a soron következő mérkőzésen. Az Ose Lions vezetősége a játékosokkal egyetértésben úgy döntött, hogy nem utazik el a csapat a szombati PVSK-VEOLIA elleni mérkőzésre. A bajnoksággal kapcsolatos végső döntés kedden születhet meg, akkor az MKOSZ elnöksége és a klubok képviselői tartanak egyeztetést.

Nem csak az oroszlányi kosárlabdázókat, a tatabányai kézilabdázókat is érintik a bevezetett óvintézkedések, hiszen a Grundfos nem csak a hazai bajnokságban, de az EHF Kupában is vitézkedik. A koronavírus-járvány miatt április 12-ig szünetelnek az európai kézilabdakupák, a kontinentális szövetség (EHF) pénteki döntése értelmében, amely öt magyar csapatot is érint.

A férfi EHF Kupa csoportkörének ötödik és hatodik fordulójára sem kerül sor márciusban, vagyis a Grundfos Tatabánya KC egy későbbi időpontban utazik a spanyol BM Logrono La Rioja csapatához, és máskor fogadja Győrben a német Füchse Berlint. Erről a klub hivatalos oldalán is tájékoztatta a szurkolóit.

A Grundfos Tatabánya Kézilabda Club facebook-oldalán a szülőket és játékosokat is tájékoztatta az utánpótlásedzések és mérkőzések rendjéről. A klub több intézkedést is hozott, többek között a Magyar Kézilabda Szövetség által kihirdetett rendelkezéseket betartva az U8-as, U9-es, U10-es, U11-es, U12-es és U13-as korosztályban a mérkőzések elmaradnak az újabb döntéshozatalig.

Az U14-es, U15-ös, serdülő, ifjúsági és felnőtt bajnokságok valamennyi bajnoki osztályban rendezendő valamennyi mérkőzését zárt kapu mellett rendezik meg. A kellemetlenségek elkerülése végett kérik az érintett szülőket, hogy ne látogassák a mérkőzéseket.

https://www.facebook.com/tatabanyahandball/photos/a.478550592234920/2771407232949233/?type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARAlPC7m3FnhoDSimpZNQzvMGPH76JFFMEBtSITik9HogHfjJrQGzH3sWKST9klR5Vc11FOu-s2uS0AJ4Yh3zGKXffbQ78Prd0RhxazsoFfAw-G_qxI-lHAlpB_XpCh4eMjhdp10Eu9ObEOsTPdv7pHkPjkFbB0zyt_euZ-Ietz6BIXa-4RTHBR6cmkOBfHXSw92A61kL1-f3AeS8-39nANzBDKL91e8nYpY4gfsNaMPTBuYQxli43SkhQ10An7Wh254jmi2W_WXKE8zutbxrHDMWsJrNVxnAQ2Ga8Vub32pyzVmy2Yd_81QYiQqecevJ0oYldEA4MrQGYXLkflSHfbBzg&__tn__=-R

Suhajda Szilárd első magyarként elérte a 8661 méter magas K2 csúcsát a Himalájában. Azóta Szilárd újabb expedícióra készült, egészen pontosan szeptember óta, amelynek célja a Nepálhoz tartozó 8463 méter magas Makalu palack nélküli megmászása lett volna. A sok készülődés ellenére azonban Nepál turisztikai minisztere közleményt adott ki, miszerint a tavaszi mászószezon minden expedícióját törölni kényszerülnek.

Suhajda Szilárd Facebook-oldalán számolt be az expedíciója törléséről, amelyről posztjában azt írta, hogy szomorú, hogy az expedíció a felkészülési hajrában “már be is fejeződött”, de megértik, elfogadják és felelősségteljes döntésnek tartják az expedíciók szüneteltetését.

A Magyar Labdarúgó Szövetség a kormány szerdai rendkívüli döntését követően március 12-től az összes magyarországi labdarúgó-mérkőzést zárt kapuk mögött rendezik meg olvasható a Futball Club Esztergom facebook-oldalán. Ez a korlátozás azt jelenti, hogy a szűk rendezőgárda mellett kizárólag a játékosok és a stábok lehetnek jelen a profi és az amatőr mérkőzéseken. Ennek értelmében a hétvégi Sárisápi BSE-FC Esztergom megye I-es bajnoki mérkőzés zárt kapuk mögött rendezik meg.

A Tatabányai Vízmű Sportegyesület közösségi oldalán tájékoztatta a szülőket és a szurkolókat a Magyar Vízilabda Szövetség Ügyviteli Testületének koronavírus miatti döntéseiről.

Mint a közleményben áll, ha az üzemeltetés bezárja az uszodát, a mérkőzés áthelyezhető másik uszodába, a pályaválasztói csere engedélyezése lehetséges, de a mérkőzést halasztani is lehet, erre vonatkozóan gyorsított eljárásban születik döntés. Valamint felhívják a figyelmet, hogy a mérkőzések mindaddig nem kerülnek lebonyolításra, amíg a meccs egészségügyi szakembere a testhőmérséklet ellenőrzéseket nem végezte el. Egyetlen pozitív eredmény esetében is a mérkőzés elmarad.

Korábbi cikkeink:

Márcuis 13.

Március 12.

Március 11.

A koronavírussal kapcsolatos összes információt dossziénkban megtalálja!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában