öröm

2019.08.04. 18:52

A nap fotója: a K2-t meghódító Suhajda Szilárd végre magához ölelhette családját

Suhajda Szilárd és Klein Dávid hazaért Magyarországra, miután Szilárd első magyarként elérte a K2 csúcsát. Mindkettejüket várták a reptéren szeretteik.

Kemma.hu/MTI

Budapest, 2019. augusztus 4. Suhajda Szilárd hegymászó, a Magyar K2 Expedíció tagja feleségével és kisfiával a Liszt Ferenc Budapest Nemzetközi Repülõtéren 2019. augusztus 4-én. Suhajda Szilárd július 25-én érte el a Föld második legmagasabb hegycsúcsát, a 8611 méteres K2-t, elsõ magyar hegymászóként oxigénpalack és teherhordók nélkül. Társa, Klein Dávid egészségügyi okok miatt az alaptáborból rádión támogatta az expedíciót. MTI/Mohai Balázs

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Hazaérkezett Budapestre a Föld legveszélyesebb nyolcezresének tartott hegycsúcsát meghódító Suhajda Szilád és társa, Klein Dávid. Ahogy arról beszámoltunk,a volt esztergomi főiskolás, Szilárd július 25-én érte el a Föld második legmagasabb hegycsúcsát, a 8611 méteres K2-t, első magyar hegymászóként oxigénpalack és teherhordók nélkül. Társa, Klein Dávid egészségügyi okok miatt az alaptáborból rádión támogatta az expedíciót.

Suhajda Szilárd (balra) és Klein Dávid a reptéren (Fotó: Mohai Balázs / MTI)

Szilárd az első magyar hegymászó, aki elérte a K2 csúcsát. Az expedíció során is sokat gondolt haza. Júniusban például így írt családjáról:

„A hőmérséklet késő délután egyik pillanatról a másikra fagypont alá esik. Nem fázom. A családom gondolata melegséggel tölt el. Félig lehunyom a szemem: én is Velük vagyok, otthon, az öreg diófa árnyékában.”

Suhajda Szilárd és Klein Dávid már itthon (Fotó: Mohai Balázs / MTI)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában