Magyar labdarúgó-válogatott

2017.09.29. 09:00

Storck: a vb-selejtező nehezebb volt

A válogatott vasárnap Telkiben kezdi meg a felkészülést a vb-selejtezőkre. Az ellenfelek a feröeri és a svájci válogatott. Egyik ellen sem lesz könnyű győzni.

„Ha már most levonhatok egy következtetést a vége előtt: ez a vb-selejtező sokkal nehezebb volt, mint az Eb-kvalifikáció, amikor kijutottunk a tornára. Elég megnézni, hogy akkor kik voltak előttünk, és most kik szerepeltek jobban”

- fogalmazott Bernd Storck pénteken az M4 Sport Sportreggeli című műsorában elhangzott beszélgetésben. A szakember arra utalt, hogy az Eb-selejtezőben Észak-Írország és Románia mögött a harmadik lett a magyar válogatott, amelyet most az Európa-bajnok portugálok és a svájciak előznek meg.

„Jövőre részt veszünk a Nemzetek Ligájában, ami megint nem lesz könnyű. A B értékcsoportba nyerhetünk besorolást, és ott is erős csapatok vannak”

- nyilatkozta Storck, aki elárulta, hogy nem akar túlságosan előretekinteni. A szakember hangsúlyozta, a Nemzetek Ligájából lehetőség van kijutni az Eb-re, de mivel még a csoportbeosztás sem készült el, ez „még a jövő kérdése”.

„Most még két mérkőzésünk hátra van, jól szeretnénk szerepelni, jó játékot mutatni”

- mondta a német tréner. Hangsúlyozta, a hátralévő két világbajnoki selejtezőn, a svájciak és a feröeriek ellen a legutóbbi két mérkőzésen – Portugália és Lettország – felmutatott „pozitív trend” folytatása a cél.

„Jó benyomást akarunk kelteni, eredményesen szeretnénk játszani. Svájcban jól akarunk szerepelni, bár ők még nem veszítettek pontot a kvalifikációban. A legjobb formánkat akarjuk megmutatni”

- fogalmazott Storck, aki szerint fontos a tapasztalatszerzés is, ugyanis a magyar válogatottban szereplő játékosok többségének nincs lehetősége minden második vagy harmadik héten nemzetközi mérkőzést játszani.

„Nálunk a válogatottság egyet jelent a tapasztalatszerzéssel, amire szükség is van a jövőre nézve, ha jól akarunk szerepelni a Nemzetek Ligájában”

- tette hozzá. Svájcban sérülés miatt Gera Zoltánra, eltiltás miatt pedig Dzsudzsák Balázsra és Fiola Attilára sem számíthat a kapitány, aki ugyanakkor hangsúlyozta, bízik benne, hogy az olyan fiatalok, mint Sallai Roland, illetve a keretbe visszatérő Lang Ádám, vagy a némi meglepetésre meghívott Ugrai Roland is képes lehet a pótlásukra.

„Nem függhetünk egy középcsatártól. Ahhoz, hogy ő helyzetbe kerüljön, az egész csapattól remek munkára van szükség. Nekünk az a feladatunk, hogy kiszolgáljuk a támadójátékosokat, hogy ők gólokat szerezzenek. Tehát nem egy játékoson múlik a sikerünk.”

- vélekedett. Az amerikai légiósokról szólva a tréner kijelentette, Stieber Zoltán – aki most is tagja a keretnek – az egyik legjobb magyar játékos, míg Sallói Dánielt előbb az U21-es válogatottban szeretné megnézni, Nikolics Nemanja pedig továbbra is a klubjára koncentrál.

Az idei évből ezt követően még két barátságos mérkőzés van hátra, ezeken Luxemburg és Costa Rica lesz a magyarok ellenfele. Előbbivel kapcsolatban Storck kiemelte, hatalmas szenzáció volt a Franciaországban elért gól nélküli döntetlenje.

„Idegenben is akarunk barátságos meccset játszani. Tesztelhetjük a fiatal játékosainkat”

- mondta a luxemburgi találkozóról a kapitány, aki Costa Ricát „attraktív, vonzó” ellenfélnek tartja.

„Láthattuk őket a világbajnokságon is. Jelenleg a második helyen állnak selejtezős csoportjukban, nagy kihívás lesz ellenük játszani.”

Bernd Storck megjegyezte, ezeken a találkozókon tesztelni szeretne egyes játékosokat, s több játékrendszert is ki akar próbálni.

Borítófotó: Dzsudzsák Balázs, Kádár Tamás, Pintér Ádám, Pátkai Máté, Varga Roland, Elek Ákos, Stieber Zoltán és Guzmics Richárd (b-j) a Magyarország – Portugália világbajnoki selejtező labdarúgó-mérkőzés végén a budapesti Groupama Arénában 2017. szeptember 3-án. A magyar válogatott 1-0-ra kikapott, ezzel eldőlt, hogy nem lehet ott az oroszországi vb-n. MTI Fotó: Illyés Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!