Tenisz

2018.12.14. 10:40

Stollár Fanny: jövőre a top 50 a cél

2019-ben a világranglista legjobb 50 helyezettje közé szeretne bekerülni a magyar teniszező, aki jelenleg 116. a WTA-rangsorban.

Budapest, 2018. február 25. Stollár Fanny a spanyol Georgina García Pérezzel a belga Kirsten Flipkens és a svéd Johanna Larsson ellen játszott mérkõzésen a Hungarian Ladies Open budapesti nõi nemzetközi keménypályás teniszverseny páros döntõjében a budapesti BOK csarnokban 2018. február 25-én. A magyar-spanyol páros nyerte a döntõt. MTI Fotó: Kovács Tamás

„Jelenleg Adelaide-ben készülök a következő szezonra, két hete tart már az alapozás, és december 26-án utazom tovább Brisbane-be” – mondta az MTI-nek a 20 éves játékos.

Hozzátette: a többi sportolóhoz hasonlóan neki sem ez a kedvenc időszaka, gyakorlatilag egész nap edzenek az ausztrál trénerével,

„sokkal keményebb ez, mint a versenyzés”.

A Fed Kupa-válogatott teniszező kifejtette, hogy a brisbane-i torna után az Australian Openen vesz részt, és ha megszilárdítja helyét a top 100-ban, akkor a második Grand Slam-versenyen, a májusi Roland Garroson már remélhetőleg alanyi jogon főtáblásként indulhat majd.

„Amikor tavaly még 250 körül volt a ranglistám, még csak a 200-ba kerülés volt a célom idénre, de most már stabil top 100-as szeretnék lenni, és 2019 végére már talán a top 50 is elérhető” – árulta el terveiről a 2015-ös wimbledoni bajnokság junior páros bajnoka.

Stollár Fanny szerint rendben halad az „átállása” a korosztályos szintről a felnőtt élteniszbe,

és úgy érzi, fizikailag, illetve mentálisan is sokat képes még fejlődni.

„A jövő évből talán a márciusi amerikai tornákat várom a leginkább, kedvenc borításom pedig nincs, mindegyik felületen jól érzem magam” – tette hozzá.

A magyar játékos több éves egyesült államokbeli felkészülés után, idén már újra Magyarországon edzett, ami elsősorban Juhász Gábornak, a szövetség (MTSZ) sportigazgatójának, egyben Fed Kupa-kapitánynak köszönhető.

„Fanny a kiemelt A keret tagja, de eddig az MTSZ támogatását külföldön költötte el edzőkre. Idén a februári Fed Kupa-torna közben vetettem fel neki, hogy próbáljon meg itthon tréningezni, mivel rendelkezésünkre áll már Óbudán a Nemzeti Edzés Központ és a megfelelő infrastruktúra” – mesélte Juhász Gábor, akinek a szakmai vezetésével az MTSZ edzői vették át Stollár Fanny felkészítését.

Mint elmondta, a tornák kétharmadára az MTSZ egy-egy edzője kísérte el a teniszezőt, de szeretnének mihamarabb egy állandó utazó edzőt találni a játékos mellé.

„Több külföldi szakembert is kipróbáltunk a posztra, most az Australian Open végéig biztosan marad a jelenlegi trénere, akivel utána egyeztetünk a folytatásról” – mondta, hozzátéve: mindenképpen a top 100-ba várja jövőre Stollár Fannyt, de a top 50 sem elérhetetlen a számára.

Borítókép: Stollár Fanny a Hungarian Ladies Open budapesti női nemzetközi keménypályás teniszverseny páros döntőjében a budapesti BOK csarnokban 2018. február 25-én.

MTI Fotó: Kovács Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!