Nem tudja, mi történt...

2018.11.08. 11:18

Sterling bocsánatot kért Kassaitól

Raheem Sterling, a Manchester City támadója bocsánatot kért Kassai Viktortól, amiért a magyar játékvezető a Sahtar Donyeck elleni szerdai Bajnokok Ligája-mérkőzésen büntetőt ítélt miatta a házigazda angoloknak.

Manchester City's English midfielder Raheem Sterling reacts after missing a shot during a UEFA Champions League group F football match between Manchester City and Shakhtar Donetsk at the Etihad stadium in Manchester, northwest England on November 7, 2018. (Photo by Oli SCARFF / AFP)

A találkozót Josep Guardiola esélyesebb csapata 6-0-ra nyerte meg, az ominózus esetnél, a 24. percig azonban még csak 1-0-ra vezetett, a végül háromgólos Gabriel Jesus büntetőjét követően viszont már 2-0-ra. Sterling a helyzet kapcsán – amikor betört a tizenhatoson belülre, és már csak a kifutó kapussal állt szemben – felidézte: meg akarta emelni a labdát, de aztán nem tudja, mi történt.

„Nem éreztem kontaktot, nem találtam el a labdát. Elnézést kérek a játékvezetőtől”

- mondta a támadó, aki a földbe rúgott, és látványosan nagyot esett, Kassai pedig büntetőt ítélt.

Guardiola szerint a kispadról is látták, hogy nem történt szabálytalanság, és nem is érzik magukénak az olyan találatot, ami ilyen előzmények után születik. A spanyol edző hozzátette: talán Sterlingnek kellett volna figyelmeztetni a bírót annak tévedésére, illetve hangsúlyozta, hogy a videóbíróval – amit a következő idénytől alkalmaznak a legrangosabb európai kupasorozatban – kiküszöbölhetőek lennének az ilyen hibák.

Paulo Fonseca,

a vesztes ukrán együttes szakvezetője a büntetőt illetően „nevetségesnek” minősítette a játékvezető döntését.

A portugál edző azonban sportszerűen kiemelte, hogy nem a jogtalan tizenegyes miatt kaptak ki, a hatgólos vereség után pedig nehéz véleményt formálni egy olyan büntetőről, amiről szerinte a stadionban a játékvezetőn kívül mindenki más látta, hogy nem kellett volna megadni.

Plzen-Real Madrid

A címvédő Real Madrid a cseh Plzen vendégeként aratott magabiztos, 5-0-s győzelmet. Az idegenbeli sikerrel három találkozót követően is százszázalékos a mutatója a múlt hétfőn ideiglenesen kinevezett vezetőedzőnek, Santiago Solarinak, így egyre nagyobb a valószínűsége, hogy az argentin szakember marad a csapat élén.

„Miért ne?”

- kérdezett vissza a plzeni találkozón kétgólos Karim Benzema az őt arról faggató újságíróknak, hogy Solari maradjon-e a csapat vezetőedzője. „Nagyszerűen kijövünk vele, a szezon végéig mindenképpen maradhatna. Jó edző, mi pedig több önbizalommal játszunk” – emelte ki a francia támadó, aki immár 201 gólnál tart a Real Madrid játékosaként.

Benzema szerezte a meccs első gólját, nem is akármilyet:

Solari ugyanakkor diplomatikusan nem foglalt állást a kérdésben. Csak a következő találkozóval akar foglalkozni – ez vasárnap a Celta Vigo elleni idegenbeli fellépés lesz a bajnokságban -, nem pedig azzal, hogy véglegesítik-e a poszton. A szerdai összecsapással kapcsolatban kifejtette: örül a győzelemnek, amely szerinte a játékosok érdeme. Csapatáról kifejtette: a BL-ben elképzelhetetlen úgy nyerni idegenben 5-0-ra, hogy közben a győztes együttes ne játszana „nagy meccset”.

Pavel Vrba, a cseh házigazdák trénere szerint az önbizalmukra kemény csapást mért az ötgólos hazai vereség, melyet nehéz lesz feldolgozniuk.

Borítókép: Sterling a Sahtar elleni meccsen. Nem lehet tudni, hogy sír vagy nevet

AFP / Oli Scarff

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!