beharangozó

2019.04.19. 07:33

Lesz idő tojást festeni, locsolóverset tanulni

Ezen a hétvégén rengeteg sportolónak lesz ideje készülni a húsvétra, ugyanis a pályán kevés sportolót találhatunk, mindössze három csapatunk megy csatába.

Kemma.hu

Ezen a hétvégén rengeteg sportolónak lesz ideje készülni a húsvétra, ugyanis a pályán kevés sportolót találhatunk, mindössze három csapatunk megy csatába.

Forrás: Beküldött fotó

Kosárlabda, amatőr női NB I, Zöld csoport, 23. forduló

Tatai SE–ZTE NKK II.

Tata, vasárnap, 12 óra.

A sereghajtót látja vendégül a tatai hölgykoszorú vasárnap, így első ránézésre kötelező lenne a győzelem, ez azonban nem ennyire egyértelmű. Szabó Judit vezetőedző ugyanis elmondta: a zalaiak elképzelhető, hogy A csoportos visszajátszókat is magukkal hoznak a mérkőzésre.

– Ettől függetlenül nyerni szeretnénk, méghozzá a szokásos gyors, sok futásra épülő játékunkkal – fogalmazott a tréner.

A tataiaknál Heizer Andrea betegség, Farkas Renáta pedig térdsérülés miatt nem állhat rendelkezésre.

Rögbi NB I, férfi, 2. forduló

Kecskeméti ARC–Esztergomi Vitézek

Kecskemét, szombat, 14 óra.

Az Esztergomi Vitézek az élvonalbeli bajnokság legutóbbi játéknapján Székesfehérváron lépett pályára, ahol a helyi Vadkanok volt az ellenfele. A 100 néző előtt lejátszott összecsapás Jánosi Attila játékvezető sípjelére indult, a Vitézek pedig Goncear, Kovács-Goda, Stavila, Rédai, Ágotai, Visi B., Koller, Szóda, Suiogan K., Ciobanu I., Szekrényesi, Sodladla, Csapó, Kiss K. összeállításban lépett pályára. Csereként lehetőséget kapott Szakály, Vodicska, Bende, Rózsa, Visi P., Stiglmayer és Békési is.

Az esztergomiak Koller, Suiogan és a játékos-edző Sodladla irányításával érett, ponterős játékot produkáltak, és már a félidőben 41-0-ra vezettek a bajnokságban eddig mind a három összecsapásukat elveszítő Vadkanok ellen. A második játékrészben sem változott a játék képe, a Vitézek így végül kiütéses, 114-7-es győzelmet aratott. A csapat céljait Kiss K. (29), Csapó (20), Goncear (15), Szakály (10), valamint Ágotai, Bende, Galanton, Kovács-Goda, Sodladla, Suiogan, Szekrényesi és Visi P. (utóbbiak egyaránt 5) szerezték. Még jobb helyzetkihasználással nagyobb is lehetett volna különbség, de a több mint 100 pontos siker így is önmagáért beszél. A játéklehetőséghez jutó fiatalok sem okoztak csalódást, így mindenképpen sikeres túrán van túl az esztergomi csapat.

A százszázalékos, három mérkőzés után három győzelemmel álló és ezzel listavezető Vitézek legközelebb szombaton Kecskeméten lép pályára halasztott összecsapáson. A kecskemétiek az első két mérkőzésüket egyaránt megnyerték a bajnokságban, legutóbb viszont veszítettek a bajnokság eddigi meglepetéscsapatának számító Szeged vendégeként. Mint Koller Józseftől, a Vitézek elnökségi tagjától megtudtuk, az esztergomiaknál minden sérült sikeresen felépült, így teljes csapattal utazhatnak a bajnoki döntő szempontjából is roppant fontos összecsapásra, amelyen mindenképpen győzni szeretne a találkozóra nagyon keményen készülő esztergomi gárda. A bajnoki döntőn a bajnokság első két helyezettje vehet részt, a Vitézek egy újabb sikerrel nagyon közel, kvázi karnyújtásnyira kerülne a finálétól.

Kosárlabda, NB I/B, Piros csoport, férfi, rájátszás, negyeddöntő, 2. mérkőzés

Budapesti Honvéd SE–OSE Lions

Budapest, szombat, 16 óra.

Az elődöntőbe jutásért zajló párharc első összecsapását az OSE hazai pályán magabiztosan, 85-74-re nyerte a jól sikerült negyedik negyed után, így a hét végén azzal a céllal léphet pályára a fővárosban, hogy lezárja a két győzelemig tartó párharcot. Ez persze korántsem ígérkezik könnyű feladatnak, hiszen a fővárosiak most már „az életükért küzdenek”, másrészt egy hónapja, a bajnokság alapszakaszában meglepetésre 87-85-re legyőzték a Lions-t hazai pályán.

Mindenesetre ha Sebastjan Krasovec alakulata a szebbik arcát mutatja, már a hét végén lezárhatja a párharcot. Ha a Honvéd győz, döntő összecsapásra kerül sor, amelyet Oroszlányban rendeznének április 24-én 18 órától. Valószínűleg az OSE játékosai eltekintenének ettől az összecsapástól…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában