elismerés

2020.02.11. 17:14

Sipos Adrián volt a legjobb védő 2019-ben

Elismerte a Magyar Kézilabda Szövetség a Grundfos Tatabánya KC beállójának 2019-es teljesítményét.

Vá. T.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

A Magyar Kézilabda Szövetség elnöksége február 10-i ülésén 25 különböző kategóriában megválasztotta a 2019-es év legjobb játékosait és játékvezetőit. Teremkézilabdában 14, strandkézilabdában négy, parasportban pedig három elismerést osztottak ki, emellett további négy kategóriában díjazták a legjobb bírói párosokat is.

A megyei kézilabda kedvelői számára a legérdekesebb hír minden bizonnyal az lehet, hogy amíg a nőknél a Győr, majd a Siófok csapatában szereplő Tomori Zsuzsanna lett a legjobb védőjátékos, addig a férfiaknál ugyanezt a címet a Grundfos Tatabánya KC játékosa, Sipos Adrián érdemelte ki.

Névjegy

Sipos Adrián 1990. március 8-án született Szombathelyen, 2016 óta a Tatabánya játékosa. 2018-ban a magyar válogatottban is bemutatkozhatott, azóta 21 mérkőzésen 19-szer volt eredményes a nemzeti csapatban. A beállós poszton szereplő játékos tavaly bronzérmet nyert a Tatabányával a magyar bajnokságban, amellyel az EHF-kupában is a negyeddöntőig jutott.

A magyar válogatottal a 10. helyen végzett a tavaly januári világbajnokságon. A Tatabányával a jelenlegi szezonban is a bronzéremért küzd, emellett csapatával ismét a csoportkörbe került az EHF-kupában, ahol a Grundfos Sipos bombagóljával meg is nyerte első mérkőzését a spanyol La Rioja ellen. Sipos a magyar válogatott tagjaként idén januárban 9. lett az Európa-bajnokságon.

Teremkézilabdában a nőknél Schatzl Nadine (Ferencváros), a férfiaknál pedig Bánhidi Bence (Szeged) lett az előző esztendő legjobbja, mindketten először lettek az év legjobb játékosai. Ami a további felnőttkategóriákat illeti, a legjobb kapusok Bíró Blanka (Ferencváros) és Mikler Roland (Veszprém, Szeged), a legjobb külföldi játékosok pedig Stine Oftedal (női, norvég, Győr) és Petar Nenadics (férfi, szerb, Veszprém) lettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában