Korosztályos karate Eb

2020.01.07. 16:20

Rekordlétszámú magyar csapat indul Budapesten

Minden kategóriában lesz magyar induló a budapesti kadet, junior és U21-es karate Európa-bajnokságon, melyet február 7. és 9. között rendeznek.

Magyarország először rendez korosztályos Eb-t és éppen abban az évben, amelyben a sportág bemutatkozik az olimpián.

A Magyar Karate Szövetség tájékoztatása szerint több érem megszerzése várható a hazai versenyzőktől. A BOK Csarnokban

rekordot jelentő 36 fiatal képviseli a magyar színeket.

A kadet (14-15 évesek), a junior (16-17) és az U21-es (18-20) korosztály valamennyi súlycsoportjában tatamira lép küzdelemben (kumitében) magyar résztvevő, és formagyakorlatban (katában) is minden egyéni és csapat kategóriában lesz hazai induló.

A válogatottban ott van az egy éve, Dániában Európa-bajnoki címet nyert Ilankovic Aleksandra, akárcsak az aalborgi Eb-n második helyen végzett Bárdos Ádám. Az esélyesek közé tartozik a sportág első magyar olimpikonja, a 2018-as ifjúsági olimpiára kijutott Baranyi Zsófia és a korábbi korosztályos Eb-ken négyszer is dobogós Czagány Dóra.

A szövetség közleménye idézi Büchler Zsolt szövetségi kapitányt, aki kiemeli, hogy ez a korosztályos Eb nagyon fontos verseny a magyar karate számára, mivel

az olimpiai debütálás miatt nagyobb figyelem irányul a sportágra, és egy jól sikerült Eb lökést adhat a magyar karate további előretöréséhez.

A szakvezető úgy véli, egy sikeres rendezés sok tekintetben elősegítheti a 2022-ben szintén Budapesten sorra kerülő felnőtt világbajnokság sikerét.

„Sőt, hogyha a nemzetközi karateélet különböző tagjai jó szájízzel mennek innen haza, abból még valamiféle plusz is származhat a májusi, párizsi olimpiai kvalifikációs tornán, ahol az utolsó tokiói kvótákat lehet megszerezni”

- vélekedett.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!