vb-selejtező

2017.10.10. 22:56

A portugálok 2-0-ra legyőzték Svájcot

Portugália a csoport élén végzett, így készülhet a vb-re.

A mérkőzésnek komoly tétje volt, hiszen amennyiben Portugália bármilyen különbséggel nyer, csoportelsőként zár, és készülhet a világbajnokságra. Ám ha Svájc legalább egy pontot szerez Lisszabonban, akkor megőrzi az első helyét, és pótselejtezőre kényszeríti az Eb-címvédőt.

Az első portugál gólra az első félidő végéig kellett várni, előtte azonban, a 32. percben André Silva elé került a labda, aki egy pattanás után, 15 méterről a jobb felsőt vette célba, Sommer azonban szögletre tolta a labdát.

A szép védést követően azonban, a 41. percben a portugálok a jó helyzetet végül gólra is váltották, Eliseu bal oldali, félmagas beadását Sommer próbálta a mezőnybe paskolni, de csak a labdára rárobbanó Joao Mário, Johan Djourou párost találta el – a lassítások alapján pedig úgy tűnik, az utóbbiról pattant a saját kapujába a labda, így ez egy öngól volt. 1–0.

A második félidő a második portugál gólt is elhozta: az 57. percben Moutinho passza után Bernardo Silva passzolta el a kapu előtt keresztbe a labdát, a hosszún üresen álló André Silva pedig át is vehette azt, majd néhány lépésről a kapuba lőtt. A következőkben szabálytalanságok, cserék egyaránt voltak, újabb gól azonban nem született.

Igaz, nem is lett volna rá szükség, a portugáloktól ugyanis ekkor már nehéz lett volna elvenni a győzelmet, biztos a szereplésük a vb-n, a portugálok azonban pótselejtezőn vívhatják majd ki a szerepést.

Borítókép: MTI/EPA/Jean-Christophe Bott

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!