mozgás

2019.06.01. 09:20

Tour de Ovi és poroltóhajítás is várta a gyerekeket a kihívás napján

Több megyei településünk is csatlakozott a kihívás napja-programsorozathoz. Az ország legnagyobb szabadidősport rendezvényének a lényege az, hogy ezen a napon legalább tizenöt percet mozogjunk.

Kemma.hu

Több megyei településünk is csatlakozott a Kihívás Napja-programsorozathoz, hogy legalább tizenöt percet mozogjanak.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Tatabányán, ahogy arról beszámoltunk, gyerekek tucatjai lepték el a sportcsarnok mögötti műfüves pályát és környékét. Futkostak, birkóztak, és kipróbáltak különböző sportágakat. A kihívás napján csaknem húsz különböző sportág kiváló képviselői, sportolói és edzői várták a fiatalokat. A legnépszerűbb mégis az ifjúsági olimpiai bajnok párbajtőröző, az Exatlon Hungary férfi győztese, Esztergályos Patrik volt.

Esztergomban a Honvéd Utcai Óvoda is csatlakozott az országos programsorozathoz, amelynek keretében az óvodapedagógusok változatos programokat szerveztek a gyermekeknek. A közelgő Tour de Hongrie-verseny kapcsán Tour de Ovi névvel kerékpáros ügyességi versenyt is rendeztek, ugyanakkor az udvaron floorballozhattak, akadálypályát teljesíthettek, de a labdarúgás és a közös táncos-zenés foglalkozás is népszerű volt a fiatalok körében. Bőhm Erika óvodapedagógus vitamintornát is tartott az óvodásoknak.

Az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Sárisáp (ÖTES) második alkalommal várta az érdeklődőket a tavaly felavatott szertárukhoz. A kihívást keresők az időjárási körülményeket figyelmen kívül hagyva, két darab poroltó készülékkel a kezükben teljesíthették a parkolóban kialakított akadálypályát. A bátor jelentkezők pedig poroltódobásban mérték össze erejüket. A szertárban az érdeklődők megismerkedhettek a Maminbaba hordozós latin fitnesszel is, majd különböző feladatokkal tölthették el idejüket az érdeklődők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában