összefogás

2020.02.14. 08:15

Xavérért futnak vasárnap a Pilisben

Jótékonysági futást szerveznek február 16-án a Pilisben, hogy így segítsék a két agyhártyagyulladáson is átesett kisfiú, Xavér gyógyulását.

Kemma.hu

Jótékonysági futást szerveznek február 16-án a Pilisben, hogy így segítsék a két agyhártyagyulladáson is átesett kisfiú, Xavér gyógyulását.

Forrás: Shutterstock

Február 16-án, vasárnap reggel tíz órától jótékonysági futást rendeznek a Pilisben, a tizenkét kilométeres, jól futható távon mindenkit szeretettel várnak a szervezők, hogy így segítsenek a 7 éves Xavér gyógyulását. A pilisszántói kisfiú, ahogy a Tégy jót! oldalon olvasható, négy fiútestvérével, szüleivel él nagy szeretetben. Három hónapos, majd három éves korában átmeneti immunhiány miatt agyhártyagyulladást kapott.

– Utóbbi esetben gyakorlatilag teljesen lebénult, és az orvosok nem sok jót jósoltak neki – mesélte a Csupasportnak Bereczné Anikó Futniszép-nagykövet, aki az anyósa által ismerte meg Xavér családját.

– A rehabilitációnak köszönhetően már mozgatja a kezét, lábát, és bár nem beszél, érzékeli maga körül a világot, mosolyog, és reagál az őt ért ingerekre. A család nagyon jól kezeli a helyzetet, de van négy másik gyermekük is, így végesek a lehetőségeik, ezért próbálunk segíteni, amennyire tőlünk telik – tette hozzá.

A pilis futóprogram célja, hogy a drága kezeléseknek köszönhetően minél gyorsabban, minél többet javuljon Xavér állapota. A rajt a pilisszentkereszti focipályánál lesz, a kiírás szerint 10 órától várják a résztvevőket ide. Az útvonal érinteni fogja a Golyvás-forrást, a Szopláki-ördöglyukat, a Nagy Hideg-lyukat, Dobogókőt is, többek között.

A Futniszép nagykövet elmondása szerint az lenne a legjobb, ha Xavér háromhavonta járhatna kezelésekre, a hétvégén pedig elsősorban három eszközre, egy a gégekanülhöz tartozó műszerre, egy speciális babakocsira, illetve egy járássegítőre gyűjtenek. Az indulók készpénzzel járulhatnak hozzá Xavér gyógyulásához, emellett azok is segíthetnek, akik nem tudnak részt venni az eseményen, ugyanis a program Facebook-eseményénél közzétették az adományokat fogadó bankszámlaszámot is.

– Minden segítség számít, mindenkit szívesen látunk. Tizenkét kilométeres a táv, háromszázötven méter a szintemelkedés, a terep jól futható, és mindenkit bevárunk, aki lemarad. Nem verseny, a lényeg, hogy mindenki jól érezze magát, és minél többet segítsünk Xavérnak, aki a tervek szerint szintén ott lesz a Pilisben a hétvégén – tette hozzá Bereczné Anikó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában