Szabó Katinka

2017.08.29. 13:34

Cselgáncs-vb: Szépen menetel a volt leányvári sportoló

Az 52 kilogrammos Szabó Katinka bejutott a nyolcaddöntőbe a budapesti cselgáncs-világbajnokság keddi versenynapján.

MTI

Budapest, 2017. augusztus 29. Szabó Katinka (fehérben) és a mexikói Luz Olvera a budapesti cselgáncs-világbajnokság nõi 52 kilogrammos súlycsoportjának versenyében a Papp László Sportarénában 2017. augusztus 29-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

A Honvéd dzsúdósa a norvég Madeleine Rubinstein után a mexikói Luz Olverával csapott össze, aki kétszer is ezüstérmet szerzett a Pánamerikai bajnokságon. Az U23-as Eb-bronzérmes Szabó alig két percet töltött a tatamin, amikor riválisa egy dobásnál visszafeszítette a könyökét, így szabálytalan fogásért leléptették.

A 23 éves magyar a 16 között a japán Sisime Ajjal találkozik, s egyelőre kérdéses, hogy milyen állapotban lesz a kétszeres Ázsia-bajnok ellen, mivel könyökét fájlalva hagyta el a küzdőteret. A meccset követően ugyanakkor Szabó arról beszélt, hogy kicsit jegelni kell majd a könyökét, de nem lesz vele a későbbiekben probléma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában