kórház

2019.06.13. 18:15

Nyolc órán át operálták Chris Froome-ot

A kerékpáros szerdán szenvedett balesetet.

Team Ineos rider Great Britain's Christopher Froome rides during the third stage of the 71st edition of the Criterium du Dauphine cycling race, 177 km between Le Puy-en-Velay and Riom on June 11, 2019. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP)

Forrás: Anne-Christine POUJOULAT / AFP

Chris Froome-ot két-három napig az intenzív osztályon ápolják, miután nyolc órán át operálták – közölte csapata, az Ineos menedzsere, Dave Brailsford. A brit országúti kerékpáros szerdai edzése közben bukott óriásit, eltört a combcsontja, a könyöke és a bordája.

A 34 éves, négyszeres Tour de France-győztes versenyző – aki így nem indul a július 6-án kezdődő francia körversenyen – az egyéni időfutam pályáját járta be a Dauphiné elnevezésű franciaországi körversenyen, amikor balesetet szenvedett. Mintegy 60 kilométeres óránkénti sebességgel hajtott lefelé, amikor nekiment egy falnak, és eltörte a combcsontját, valamint a jobb könyökét, illetve több bordáját is. Brailsford a baleset után azt mondta: úgy látta, Froome éppen az orrát törölte meg, amikor a nagy szélben elveszítette az irányítást a kerékpárja felett.

A sportolót a roanne-i kórházba szállították, majd később mentőhelikopterrel St. Étienne-be vitték, ott műtötték meg.

„Két-három napig az intenzíven lesz, utána derül ki, mikor szállíthatjuk haza”

- mondta csütörtökön Dave Brailsford, hozzátéve: Froome sérülései olyan súlyosak voltak, hogy a lehető leggyorsabban meg kellett operálni. A menedzser elárulta: még nem tudott beszélni a versenyzővel, mivel még nincs eszméleténél.

Froome – aki négy Tour-diadala mellett egyszer megnyerte a Giro d'Italiát és a Vuelta a Espanát is – idén ötödik végső sikerére készült a Touron, amellyel utolérhette volna az örökrangsor élén a spanyol Miguel Induraint, a belga Eddy Merckxet, a francia Bernard Hinault-t és Jacques Anquetilt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!