Dupla sánc

2017.07.10. 15:07

Női röplabda: a magyarok nyertek Mexikóban

A magyar női röplabda-válogatott harmadik meccsét is megnyerte a World Grand Prix-sorozat harmadik vonalának első állomásán, így megnyerte a mexikói tornát.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a magyar együttes az Aguascalientesben zajló torna harmadik mérkőzését is megnyerte, miután 3-0-ra legyőzte a házigazdák csapatát.

A kétezer néző előtt megrendezett találkozó legeredményesebb játékosa Szakmáry Gréta volt 14 ponttal.

Alberto Salomoni, a magyar válogatott szövetségi kapitánya arra kérte a játékosokat, hogy ne foglalkozzanak a hazai közönséggel, csak a saját játékukra összpontosítsanak, ami sikerült is.

„Megérdemeltük, hogy megnyerjük a hétvégét. A célunk a négyes döntőbe jutás, ehhez még két meccset kell nyernünk, de győztes mentalitású csapat vagyunk, ezért mindhárom alkalommal szeretnénk győzni” – tette hozzá az olasz edző.

A második torna pénteken kezdődik Venezuelában. A World Grand Prix harmadik vonalában nyolc csapat szerepel, innen – Ausztrália helyezésétől függően – az első három vagy négy helyezett jut a canberrai négyes döntőbe.

Az első fordulóban a magyarok 3-0-ra legyőzték Trinidad és Tobago válogatottját, míg a másodikban 3-1-re Ausztrália együttesét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!