Montreali tenisztorna

2017.08.11. 08:52

Nadalt egy tinédzser ütötte el a világelsőségtől

Az első helyen kiemelt Rafael Nadal hatalmas meglepetésre kikapott a mindössze 18 éves kanadai Denis Shapovalovtól az 5,27 millió dollár (1,36 milliárd forint) összdíjazású montreali keménypályás férfi tenisztorna csütörtöki nyolcaddöntőjében, ezzel elesett a világelsőség megszerzésének lehetőségétől.

A Torontóban korábban háromszor győztes mallorcai klasszisnak „mindössze” két nem kiemelt játékost, a hazai közönség előtt szereplő tinédzsert, majd azt követően a francia Adrian Mannarinót kellett volna legyőznie ahhoz, hogy három év után újra az ő nevével kezdődjön a férfi teniszezők rangsora. Meglepetésre azonban – szoros, három játszmás csata végén – kikapott a kanadai teniszezőtől.

A világranglistán 143. Shapovalov 2004 óta a legfiatalabb játékos, aki az aktuális világranglista első két helyezettje közül legyőz valakit. Akkor ez éppen Nadalnak sikerült későbbi és mostani legnagyobb riválisa, Roger Federer ellen Miamiban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!