padra vágyik?

2019.04.10. 15:10

Mourinho körberajongta a német focit

José Mourinho szerint a Bayern München a nemzetközi labdarúgás egyik „óriása”, a portugál sztáredző ugyanakkor csodálja a Borussia Dortmundnál zajló szakmai munkát is.

Former Manchester United's Portuguese coach Jose Mourinho answers to journalists at the Baselworld watch and jewellery fair in Basel on March 22, 2019. (Photo by SEBASTIEN BOZON / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Sebastien Bozon

A jelenleg csapat nélküli 56 éves szakember a Sport Bild című német napilap szerdai számában elismerően nyilatkozott Niko Kovacról, a Bundesligában címvédő és listavezető bajor együttes vezetőedzőjéről, akit már első találkozásukkor megkedvelt:

„úgy éreztem, hogy sok mindenben azonosan gondolkodunk és kölcsönös tisztelettel viszonyulunk egymáshoz”.

Mourinho hozzátette, „őszintén reméli”, hogy Kovac megtarthatja majd a müncheni vezetőedzői posztot, mert „nagyon keményen dolgozott azért, hogy erre a szintre eljusson”.

A portugál tréner ugyanakkor hangsúlyozta, hogy

a Borussia Dortmund szakmai munkáját is csodálja.

„És azt is, hogy versenybe szállnak egy ilyen óriással, mint a Bayern München” – fogalmazott.

Mourinho a német labdarúgó-bajnokságot a középcsapatok kiegyensúlyozott küzdelme miatt nagyra becsüli:

„telt házas stadionok, kiváló szervezés, nagyon jó taktikai húzások a legtöbb csapatnál – meglehetősen érdekesnek találom a Bundesligát”.

José Mourinho az FC Portóval aratott 2004-es Bajnokok Ligája-győzelem után dolgozott a Chelsea-nél, az Internazionalénál – amellyel szintén BL-t nyert – és a Real Madridnál is, ebben az időszakban húsz trófeát nyert. Legutóbb a Manchester Unitedet irányította, onnan decemberben menesztették.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!