kerékpárosok

2019.03.13. 20:00

Megyénk csodás tájain halad keresztül a Tour de Hongrie biciklitúra

A 11 megyét érintő országos kerékpárverseny több pontos is érinti megyénket. Az út csodaszép hegyvidéki településeken vezet keresztül.

Kemma.hu

Forrás: MTI

Bemutatták a Tour de Hongrie útvonalát március 12-én a Budapest Music Centerben. Az útvonal érinti Esztergomot, ráadásul nem is akármilyen útvonalon, hiszen megyénk hegyei között mennek majd a bringások keresztül. A verseny első etapja Velencéről indul, és Zsámbéknál fordul majd Komárom-Esztergom megye felé. Gyermelyt, Bajnát, majd Tátot is érintve jut el az első etap Esztergomig. Esztergom után Pilismarót felé megy Dobogókőig, majd ismét Esztergomig. Ezt a háromszöget kétszer járják majd meg a beingások.

A verseny több mint kilenc évtizedes történetében első alkalommal mutatták be a verseny útvonalát gála keretében. A legnagyobb magyar kerékpárverseny június 11-én Siófokon rajtol, a nemzetközi mezőny 6 versenynap alatt, 11 megyét érintve összesen 890 kilométert tesz meg a székesfehérvári befutóig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában