bajnokok ligája

2019.04.29. 13:30

Meglepetéscsapatok összecsapásával kezdődik az elődöntő

A negyeddöntők két meglepetésgyőztese, a Tottenham Hotspur és az Ajax Amsterdam csap össze egymással kedden (21.00), a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén, melyet a vendég holland együttes várhat kedvezőbb előjelekkel.

A combination of file pictures created in London on April 28, 2019 shows Ajax's Dutch coach Erik Ten Hag (L) at the UEFA Champions League Group E football match between Bayern Munich and Ajax Amsterdam in Munich, southern Germany, on October 2, 2018 and Tottenham Hotspur's Argentinian head coach Mauricio Pochettino (R) reacting as he awaits kick off in the English Premier League football match between Fulham and Tottenham Hotspur at Craven Cottage in London on January 20, 2019. - Tottenham and Ajax meet on Tuesday in the first leg of the UEFA Champions League semi-final in London. (Photo by Adrian DENNIS and Christof STACHE / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / XGTY

Forrás: AFP

Fotó: Christof Stache, Adrian Dennis

Az Ajax a kieséses szakaszban előbb a címvédő Real Madridot, majd a Cristiano Ronaldo fémjelezte Juventust búcsúztatta, egyaránt elsősorban idegenben nyújtott kiváló játékával.

A fiatalokra építő holland csapat az előző két párharcában egyértelműen az esélytelenebb fél volt, a Tottenham ellen viszont már nem ez lesz a helyzet, s nem csupán két nagy skalpjának köszönhetően.

A londoni gárda rengeteg problémával küszködik már hetek óta.

Mauricio Pochettino vezetőedző csapatát hosszú ideje sérülések hátráltatják, ráadásul az angol bajnokságban is nagy küzdelmet vív a BL-helyekért,

így az argentin szakember szinte egyetlen fontos, bevethető játékosát sem tudta pihentetni a keddi meccsre, melyen Harry Kane, Harry Winks és Erik Lamela sérülés, míg a Manchester City elleni negyeddöntő egyik hőse, Szon Hung Min eltiltás miatt nem játszhat. Ráadásul a Tottenham-középpálya egyik legfontosabb tagja, Moussa Sissoko sem egészséges.

A Spurs a hétvégén kellemetlen vereséget szenvedett a West Ham Unitedtől, így elszalasztotta a nagy esélyt arra, hogy már most bebiztosítsa BL-indulását a következő szezonra is. Ugyanakkor továbbra is harmadik a bajnoki tabellán, s két körrel a vége előtt négy pont az előnye az ötödik Arsenallal szemben, így kedvező helyzetben van. Új stadionjában a szombati volt az első kudarca a csapatnak.

Az Ajax pályára sem lépett a hétvégén,

a holland szövetség ugyanis a teljes bajnoki fordulót elhalasztotta azért, hogy az amszterdamiak a lehető legideálisabb állapotban mérkőzhessenek Londonban.

A két csapat közül egyértelműen az Ajax büszkélkedhet dicsőbb múlttal. Az amszterdamiak eddig négyszer nyerték meg a legrangosabb európai trófeát, ám már régen jártak ilyen közel hozzá, mivel győzniük legutóbb 1995-ben sikerült, míg az elődöntőbe ezt megelőzően 1997-ben kerültek be.

A Tottenham 57 éve nem volt a legrangosabb kontinentális kupa elődöntőjében, s még soha nem nyerte meg a sorozatot.

Forrás: MTI

Borítókép: Erik Ten Hag és Mauricio Pochettino is átélt már meglepő fordulatokat az idei kiírásban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!