mérkőzések

2019.03.01. 15:54

Ezeken a meccseken szurkolhatunk a hétvégén

Várhatóan a Tatabánya női tekéseire vár a legnehezebb feladat a hétvégén megyénk élvonalbeli és másodosztályú csapatai közül.

A 24 óra összeállítása [email protected]

Forrás: 24 Óra

Fotó: Z. I.

Már nagyon elcsépelten hangzik, de ettől még igaz, újabb irdatlanul kemény erőpróba vár a tatabányai kék-fehérekre. A házigazdák ugyanis egy vereség vagy pontvesztés esetén akár a negyeddöntős szereplésről is lemondhatnak.

Arról nem is szólva, hogy minden bizonnyal telt ház fogadja a 4660 férőhelyes csarnokukban pályára lépő csapatokat. Azaz a hazai környezet minden előnyét a hannoveriek élvezhetik, különösen, ha a két román játékvezető, Harabagiu és Stanescu is „kitesznek” magukért.

Kézilabda, EHF-kupa, csoportkör, férfi, 4. forduló

TSV Hannover-Burgdorf (német)–Grundfos Tatabánya KC

Swiss Life Hall, Hannover, vasárnap, 13 óra.

Roppant nehéz mérkőzés vár a Dorog csapatára, ugyanis kiesési rangadót vív a Gárdony-Pázmánd NKK együttesével. Az elmúlt fordulók során mindkét alakulat ugyanannyi pontot gyűjtött, ősszel ráadásul a Dorog egygólos vereséget szenvedett a Velencei-tó partján.

A Dorognak a csarnokavató óta még nem sikerült hazai környezetben nyernie és ez hatalmas nyomást jelent a csapat számára. Bona Gergő vezetőedző szerint minimum két góllal kell nyerniük ahhoz, hogy az egymás elleni eredményeket tekintve is jobbak legyenek.

NB I. B., Nyugati csoport, női 14. Forduló

Dorogi ESE–Gárdony-Pázmánd NKK

Újoncegyüttest fogadnak a tataiak, ám a Pest megyeieket nem lehet egy kézlegyintéssel elintézni: a 8. helyen állnak 11 ponttal, mindössze két egységgel és ugyanennyi helyezéssel lemaradva a tataiaktól.

– Futós, lendületes, fiatal csapat lesz az ellenfél, de mi arra törekszünk, hogy rájuk erőltessük az akaratunkat. Ha ez megvalósul, hazai pályán nyerhetünk – magyarázta Radnai Nándor, a TAC technikai vezetője.

Ősszel egyébként idegenben a tataiak győztek, Radnai Nándor elmondása szerint ez a cél most is. A TAC-nál Bagi Gergő továbbra is sérült, a többiek játékra készek.

NB I. B., Nyugati csoport, férfi, 14. forduló

Tatai AC–Budai Farkasok NKFT

Tata, péntek, 19 óra.

A többszörös bajnok látogat a hazai kék-fehérekhez, azaz meglehetősen kemény csatára van kilátás. Amennyiben a házigazdák legyőznék az esélyesebbnek tűnő fővárosiakat, akkor továbbra is versenyben maradnának a dobogós helyezésekért.

Az azonban biztos, hogy az előző játéknapon aratott 6:2-es győzelemnél ezen a hétvégén jóval jobb teljesítményre lesz szükségük, ha meg akarják nyerni ezt a rangadót.

Teke, Szuperliga, női, 14. forduló

Tatabányai SC–Rákoshegyi VSE I.

Tatabánya, vasárnap, 10 óra.

A vízművesek az alapszakaszban jónak mondható teljesítménye csak akkor értékelődhet fel, ha ezt a hozzáállást mutatják a középszakaszban is. Az eddig nyeretlen fővárosiak legyőzés kötelező feladatnak tűnik, ám félvállról egyetlen ellenfél sem vehető. Erre hívta fel játékosai figyelmét Zantleitner Tamás, a TVSE vezetőedzője is.

Amennyiben komolyan veszi a találkozót a Tatabánya, úgy nem lehetnek gondjai a gyengébb játékerőt képviselő budapesti fiatalok ellen. A meccsen Kovács Soma és Kovács Cs. Tamás fújják majd a sípot.

Vízilabda OB I., férfi, középszakasz, 1. forduló

Tatabányai Vízmű SE–KSI

Tatabánya, Buborék, szombat, 16 óra.

Öt fontos mérkőzés előtt áll márciusban a TKC, futószalagon játsszák a rangadókat. Elsőként a tabellán 9-6-os mérleggel álló BEAC lesz az ellenfél.

– Meghatározó lesz a végső helyezés szempontjából a most következő néhány hét, nagy csatára számítok, a fővárosban is csak 5 ponttal kaptunk ki – fogalmazott Mózes Emil, a TKC szakosztályvezetője. A tatabányaiaknál az egyéb elfoglaltság miatt hiányzó Fodor Fannin kívül mindenki bevethető.

Kosárlabda, amatőr női NB I., Piros csoport, 17. forduló

Tatabányai KC–ELTE-BEAC Újbuda

Tatabánya, vasárnap, 16 óra.

Az 5-9-es mérleggel álló TSE a 4-12-es győzelem-vereség aránnyal rendelkező Szombathelyhez látogat, papíron tehát nagyjából azonos tudású csapatok mérik össze erejüket Vas megyében.

– A Szombathely kulcsembere Szabó-Haklits Zsuzsanna, rá külön is figyelni kell – fogalmazott lapunknak Szabó Judit, a TSE vezetőedzője. Hozzátette: az egyetemisták gyors kosárlabdát játszanak, erre is fel kell készülniük. A TSE-nél mindenki pályára léphet.

Zöld csoport, 17. forduló

Szombathelyi Egyetem–Tatai SE

Szombathely, szombat, 15 óra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában