felkészülés

2019.08.04. 19:48

Már várják a közelgő bajnoki rajtot a dági röpisek

Gőzerővel készülnek a következő szezonra a dági röplabdások: a fiatalok augusztus elejétől, a felnőttek a hónap közepétől edzenek.

Walczer Patrik

Gőzerővel készülnek a következő szezonra a dági röplabdások: a fiatalok augusztus elejétől, a felnőttek a hónap közepétől edzenek.

Forrás: Beküldött

Izgatottan várják Dágon az új röplabda bajnoki évadot, ugyanis a korosztályos csapatok mellett az NB II-es felnőtt bajnokságban is indítanak alakulatot. Ez azt jelenti, hogy három év szünet után újra lesz férfi felnőtt csapata a községnek.

Kiss Kálmán edzőtől megtudtuk, hogy a korábban bejelentett játékosokon kívül Iványi Máté is csatlakozik hozzájuk. A Pénzügyőrtől érkező sportoló az NB II-es csapatban liberó poszton, míg az ifjúsági gárdában nyitásfogadó szélső ütőként szerepel majd.

– A felnőttek augusztus közepén kezdik el a felkészülési időszakot. Célunk, hogy a fia­talokat beépítsük a csapatba és néhány év múlva már saját nevelésű játékosokra építsük a keretet. Szeretnénk, ha a helyi lakosok is látnák a nálunk folyó komoly munkát – mondta Kiss Kálmán, majd hozzátette, hogy a keret tagjai hetente háromszor fognak gyakorolni.

Az U15–U17–U19-es csapatok az elmúlt hetekben közös balatonfüredi edzőtáborban vettek részt, ahol a labdás gyakorlatok és az állóképességet javító futás mellett felvonultak a település legmagasabb pontjára, ahonnan pazar kilátás nyílik a tóra. Az ingyenes edzőtábor továbbá azért is hasznos volt, mert a gyermekek többsége jövőre már strandröplabdázni is fog.

Természetesen lesznek olyanok is, akik kizárólag teremben, illetve csak homokon játszanak majd. A jövőbeni sikereket előrevetíti, hogy a közelmúltban két dági fiatal ezüst­érmet szerzett egy nívós tornán.

– Augusztus 22–24. között 8–14 év közötti amatőrök számára szervezünk ingyenes ott­alvós röplabdatábort. A felnőttek három napig együtt fognak készülni az NB I-es Sümeggel, amely a hónap végén látogat el Dágra – tudtuk meg Kiss Kálmántól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában