sport

2020.05.05. 13:50

Május 4-én újraindult a rögbis élet Esztergomban

A korlátozások feloldásáról szóló, május 4. után érvényes szabályok lehetőséget biztosítanak arra, hogy újraindulhasson a rögbis élet Esztergomban.

Pöltl Oxi Zoltán

Forrás: Beküldött

A korlátozások feloldásáról szóló, május 4. után érvényes friss szabályok egyelőre csak a vidéki Magyarország számára jelentenek többek között a sportéletben is jelentős nyitást. Sportesemények, edzések, mérkőzések ugyan tarthatók, de egyelőre közönség nélkül. Az új regula ugyanakkor a mindezt még nem engedi meg a budapesti és főváros környéki régió számára, így például az országos bajnokságok nem kezdhetők vagy folytathatók, hiszen a sportágak bármelyikében a budapesti csapatok, klubok teszik ki a tabellákon szereplők egy jelentős részét.

Esztergomi Vitézek Rugby Atlétikai játékosai (Fotó: Beküldött)

Így van ezzel a nemzetközi színtéren is évek óta rangot szerzett magyar rugby sport is, melynek komárom-esztergom megyei fellegvárának számító Esztergomi Vitézek Rugby Atlétikai és Football Club is hasonló helyzetben van. Mint a klub titkárságától kapott értesülésekből kiderült, az Esztergomi Vitézek több korosztályi csapata is készen áll a különböző megmérettetésekre, hiszen a karantén ideje alatt egyéni erőnléti edzéseken vettek részt a csapattagok, de a sportág mostani újraindulásával kapcsolatban egyelőre kevés a konkrét információ.

Az bizonyos, hogy az új rendelet alapján május 4-től újraindul az élet esztergomi rögbiseknél, a Vitézek minden szakosztálya, korosztálya újrakezdi a közös edzéseket, felkészülést. A mérkőzésekről és a hazai bajnokságokról a Magyar Rögbi Szövetség hivatott dönteni, de az a tény, hogy a budapestiek számára még oldották fel a korlátozásokat, erősen behatárolja a fővárosi rögbi klubok lehetőségeit, és nélkülük nem lehet a magyar bajnokságot sem beindítani. A rugby ágazat tehát egyelőre kivár, a vidéki csapatok akár játszhatnak is majd egymással barátságos mérkőzéseket, egyelőre nézők nélkül. Erről azonban még nincs fix információ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában