NBI

2019.10.19. 21:39

Legyőzte a Fradi az Újpestet

Az Újpest felett aratott 1-0-s sikernek köszönhetően a címvédő Ferencváros a második helyre lépett előre a tabellán a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójában.

20191019 Ferencváros Újpest labdarúgás Török Attila Nemzeti Sport

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Török Attila

A kezdést követően az Újpest bátor mezőnyjátékkal egyenrangú partnere volt a ferencvárosiaknak, a 13. percben a mérkőzés első gólhelyzeténél pedig Simon lövését kellett bravúrral hárítania Dibusznak. A kissé körülményes és lassú Ferencváros a 23. percben „a semmiből” szerzett vezetést: egy beadásnál elmélázott az addig fegyelmezett vendégvédelem,

az üresen kapu elé érkező Boli pedig a kiszolgáltatott Banai mellett közelről a kapuba helyezte a labdát.

A gól után változatlanul közepes iramú, helyzet nélküli küzdelem zajlott a pályán a tizenhatosok között, kevés fizikai kontaktussal. A játékosok egyik oldalon sem égtek magas hőfokon, a pályán ezúttal nem érződött a rangadók forró hangulata. A szünet előtt az aktívabb Újpest adott életjelet magáról: a 36. percben Feczesin a lécet találta el fejjel, majd Zsótér szabadrúgásból, Simon pedig egy elcsent labda után közelről veszélyeztetett.

A második félidőben nem változott a játék képe: támadott és helyzeteket dolgozott ki az Újpest, míg a Ferencváros továbbra is sok hibával játszott, támadásai pedig már a félpálya környékén elhaltak. A hazai szurkolók türelme a 70. percben fogyott el, ekkor már pár rigmus erejéig kritizálták kedvenceiket. Hiába érkeztek mindkét oldalon a cserejátékosok, a végjátékban még visszafogottabb lett az iram, miközben az Újpest továbbra sem tudta értékesíteni a gólhelyzeteit.

Az összecsapáson aratott győzelemmel Szerhij Rebrov együttese 41 mérkőzésesre növelte hazai bajnoki veretlenségi sorozatát, amellyel megdöntötte az 1969. május 4. óta fennálló klubrekordot.

A zöld-fehérek a bajnokságban pályaválasztóként sorozatban a 15. bajnokijukat nyerték meg úgy, hogy a szezon negyedik hazai mérkőzésén is 1-0-ra győztek. Korábban a Kaposvárt, a Diósgyőrt és a Kisvárdát múlták felül.

A két klub 114 éves rivalizálásának ez volt a 227. bajnoki összecsapása: 62 döntetlen és 61 újpesti győzelem a Ferencváros a 104. sikerét könyvelte el.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!