gála

2019.01.27. 06:55

Legjobb sportolóit köszöntötte Komárom

A komáromiak, akárcsak az elmúlt esztendőkben, most is kitettek magukért, pazar gála keretében köszöntötték legjobb sportolóikat, illetve azokat, akik 2018-ban is sokat tettek a város sportjáért, azért, hogy öregbítsék településük hírnevét szerte az országban, világban.

Kovács L.

Forrás: Facebook

Fotó: C. B. J.

Akárcsak az elmúlt évben, most is Grónai Sándor, az Alexandros Bulls Kick-Box és Thai Box SE versenyzője lett Komárom legjobb felnőtt férfi sportolója. A hölgyek mezőnyében klubtársa, Mészáros Anna kapta az első helyezettnek járó díjat.

A felnőtt férfiaknál diadalmaskodó Grónai Sándor egyéb kiemelkedő sikerei mellett megszerezte a Thailand Muay thai Bangla Boxing Stadium bajnoki övét, Európa-bajnok lett, és világbajnoki harmadik helyezést ért el. A hölgyek között az év sportolója címet elnyerő Mészáros Anna magyar bajnoki címe mellett a K-1 x-fight bajnokságon bizonyult a legjobbnak, és a Sopronban rendezett K-1-es profi gálán is az ő kezét emelték magasba a bírók.

A juniorok kategóriában a sportlövők vihették haza a legjobbaknak járó elismeréseket, a fiúknál az a Pekler Zalán végzett az első helyen, aki a tavalyi ifjúsági olimpiai bajnoki címet szerzett, és két ezüstéremmel utazott haza a Dél-Koreában rendezett világbajnokságról. Mindemellett a Sydney-ben rendezett világkupán is a dobogó második fokára állhatott fel. A lányoknál Horváth Lea kapta a díjat, aki ifjúsági és junior bajnoki címe mellett országos csúcsokat is javított az ifjúsági, junior és felnőtt korcsoportok több számában is. Nemzetközi versenyeken is többször szólították dobogóra az eredményhirdetéskor. Lea azzal is büszkélkedhet, hogy a Komáromban élők, illetve a gála résztvevői a város legnépszerűbb sportolójává választották.

Az év edzője az a Kisvárdai István lett, akinek tanítványai a sportlövő versenyeken 17 országos bajnoki címet szereztek az elmúlt évben, az ifjúsági olimpián, illetve más világversenyeken is remekeltek.

A legjobb férfi csapatjátéknak járó elismerést az NB III-as Komáromi VSE színeiben focizó, huszonkilencszeres válogatott Kenesei Krisztián érdemelte ki, a csatár, még a megyei bajnokságban fél év alatt húsz gólt szerzett, a harmadik vonalban, ugyancsak fél év alatt, tizenkétszer talált az ellenfelek hálójába. A hölgyeknél ugyancsak labdarúgó, Suhajda Anita kapta a díjat. A Fortuna SE játékosa ugyanezt az elismerést 2014-ben is kiérdemelte..

A gálán, akárcsak az elmúlt években, a megye és a város elöljárói is gratuláltak a legjobbaknak, Czunyiné dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője, Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke, Molnárné dr. Taár Izabella, a járási hivatal vezetője, illetve dr. Molnár Attila polgármester.

A díjazottak

  • Férfi felnőtt kategória: Grónai Sándor (Alexandros Bulls Kick-Box és Thai Box SE).

  • Jelöltek voltak még: Hangyál Sándor (Kassák Klub Közművelődési és Sportegyesület), Nagy Sándor (KVSE – sportlövészet), Albert Patrik (Tempo Karate SE), Pfeifenróth Tamás (Komáromi Sportbarátok Köre Egyesület – erőemelés).

  • Női: Mészáros Anna (Alexandros Bulls Kick-Box és Thai Box SE).

  • Jelöltek voltak még: Horváth Lea (KVSE – sportlövészet), Szűcs Flóra (Pirik Farm), Nagy Eszter Eliza (Fouetté Ritmikus Gimnasztika SE), Miskolczi Julianna (KVSE – sportlövészet).

  • Férfi junior: Pekler Zalán (Finomító Sportlövész Klub).

  • Jelöltek voltak még: Eck Ernő (Kassák Klub Közművelődési és Sportegyesület – erőemelés), Gálik Krisztián (Komáromi Úszóklub SE), Csajághy Levente (Tempo Karate SE), Fekete Dávid (KVSE – kézilabda).

  • Női junior: Horváth Lea (KVSE – sportlövészet).

  • Jelöltek voltak még: Nagy Lara (KVSE – ritmikus gimnasztika), Kiss Krisztina (Prime Lovas Klub Egyesület), Milotai Sára (KVSE – kézilabda), Váradi Emma Hanna (Fouetté Ritmikus Gimnasztika).

  • Az év edzője: Kisvárdai István (Finomító Sportlövész Klub).

  • Jelöltek voltak még: Józsa Sándor (Fortuna SE – labdarúgás), Szakál Bence (Komáromi Úszóklub SE), Filep Imre (Tempo Karate SE), Bozsik Péter (KVSE – labdarúgás).

  • Az év csapata: KVSE felnőtt férfi labdarúgó csapat.

  • Jelöltek voltak még: Happy Dance Rocky-Sokk nagyformáció, KVSE-Kémények kosárlabda, Street Generations Extrém Sport Csapat, Szőny Palánkdöngetők Köre férfi OB II-es csapat.

  • Az év női csapatjátékosa: Suhajda Anita (Fortuna SE – labdarúgás).

  • Jelöltek voltak még: Horváth Nikolett (Happy Dance Rocky-Sokk), Szőts Fanni (KVSE – kézilabda), Farkasné Váradi Vivien (SZPK – floorball), Marcsa Nikoletta (Jahalom/TMC Ralysport).

  • Az év férfi csapatjátékosa: Kenesei Krisztián (KVSE – labdarúgás).

  • Jelölt volt még: Radics Tamás (KVSE-Kémények – kosárlabda), Pekler Barna (Koppánymonostori SE – labdarúgás), Répa Bence (KVSE – kézilabda), Bognár Gergely (SZPK – floorball).

  • Komárom város sportjáért: Komáromi Sporthagyományokat Őrző Kerekasztal.
  • A város legnépszerűbb sportolója (közönségszavazás): Horváth Lea (KVSE – sportlövészet).
  • Jó tanuló-jó sportoló: Gerecs Ádám (Petőfi-iskola), Dián Roland Krisztián (Petőfi), Kocsi-Horváth Martin (Petőfi), Perje Péter Tibor (Petőfi), Gjika Dániel Botond (Feszty), Somodi Anna (Feszty), Lelovics Nóra (Feszty), Kempl Barnabás (Feszty), Beigelbeck Tamás (Bozsik), Pénzes Laura (Bozsik), Hegyi Bíborka (Bozsik), Buzás Tamás (Széchenyi), Zubek Tímea (Kultsár), Hegyi Tamara (Jókai).
  • (Főoldali kép: Facebook/Czunyiné dr. Bertalan Judit)

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában