régi-új csapat

2019.08.12. 14:09

Lanzafame visszatér a Honvédhoz (videó)

Davide Lanzafame, a labdarúgó NB I elmúlt két idényének gólkirálya a Ferencváros csapatától hétfőn visszatért a Budapest Honvédhoz.

Budapest, 2019. május 4. A góllövõ Davide Lanzafame, az FTC játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójában játszott Ferencváros - Újpest mérkõzésen a budapesti Groupama Arénában 2019. május 4-én. A már bajnok Ferencváros 2-1-re gyõzött. MTI/Czagány Balázs

Forrás: MTI

Fotó: Czagány Balázs

A 32 éves olasz támadójátékos először 2013-ban igazolt a kispestiekhez, majd a szezon végén hazájában távozott, de 2016-ban visszatért, a Honvéddal 2017-ben bajnokságot nyert, a 2017/18-as szezont pedig gólkirályként és az év játékosaként zárta. Kispesti színekben eddig összesen 67 bajnoki meccsen 34 gólt szerzett.

Tavaly nyáron a Ferencvároshoz szerződött, ahol 28 élvonalbeli találkozón 16 alkalommal volt eredményes, és ugyancsak bajnoki aranyérmes, illetve holtversenyben gólkirály lett. A csatár korábban a Juventus, a Bari, a Palermo, a Parma és a Brescia csapatát is erősítette.

A Budapest Honvéd honlapjának megfogalmazása szerint Lanzafame kölcsönbe, kötelező opcióval tért vissza a klubhoz. „Nagyon remélem, hogy a Honvéd lesz az utolsó csapat a karrieremben. Olyan helyre térek vissza, ahol nagyon jól éreztem magam, amely a második otthonom. Szeretnék ugyanolyan jó dolgokat elérni, mint a múltban, noha tisztában vagyok azzal, hogy ez nem lesz egyszerű” – nyilatkozta Lanzafame hétfőn.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!