értékelés

2017.12.14. 14:07

Majdnem hibátlanul tudta le az őszi idényt a KVSE

A megyei első osztályú labdarúgócsapatok félévét értékelő cikksorozatunk első részében a listavezető Komárommal foglalkozunk.

Herczeg István

A Komárom VSE (fehér mezben) magabiztosan vezeti a megyei első osztályú bajnokságot

Fotó: Nagy Tamás

Komáromban egyértelmű cél volt a bajnoki cím megszerzése, ezzel pedig az NB III.-ba való azonnali visszajutás. Bozsik Péter csapata jó úton is jár, hiszen a 15 mérkőzésből 14-et megnyert, mindössze a Tata ellen szenvedtek vereséget. 74 rúgott góljuk mellé mindössze kilencet kaptak.

Legnagyobb győzelmeiket a szomszédos Ács ellen aratták, hiszen egyszer 12, egyszer pedig 10 gólt lőttek ellenfelüknek. A csapat legeredményesebb játékosa Solymos Zoltán, ám sérülése miatt az utolsó hetekben nem játszhatott, így is 19 találattal zárta az őszt. Bozsik Péter elmondta lapunknak, hogy a vezetőség célkitűzése mindenképpen a bajnoki cím volt.

– A Magyar Kupában a Dorog ellen kaptunk ki, a két osztállyal magasabb Dorog kemény falatnak bizonyult, bár azt gondolom, hogy egy jó mérkőzést játszottunk. A másik idei vereségünk a Tata ellen volt, ez még a mai napig fájó pont – kezdte szavait a korábbi szövetségi kapitány.

A Komárom VSE (fehér mezben) magabiztosan vezeti a megyei első osztályú bajnokságot
Fotós: N. T.

– A rangadókat be tudtuk húzni, ami a legfontosabb volt. Jó meccseket játszottunk a Zsámbékkal, az Oroszlánnyal és a Vértesszőlőssel is. Nagyon elégedett voltam a címvédő és a Zsámbék elleni mérkőzéssel, hiszen hátrányból tudtunk felállni, ez pedig azt bizonyítja, hogy van tartása a csapatnak – folytatta.

– Nagyon örömtelinek érzem ezt a felkészülési meccset is, amit a szlovák másodosztályban szereplő Komarno ellen vívtunk, és megnyertünk. Tudjuk, hogy felforgatott csapattal jöttek el, de mégis egy magasabb szinten szerepelnek.

Bozsik Péter a téli felkészülésről és változásokról is szót ejtett kérdéseinkre válaszolva. Elmondta, hogy hatalmas nagy változásokat nem terveznek. Két-három posztra szeretnének minőségi játékosokat igazolni, ez pedig azt jelenti, hogy ugyanennyi távozója is lehet a csapatnak. – Erősíteni szeretnénk a keretet, bár a mostanival is meg tudnánk nyerni a bajnokságot, de az osztályozó meleg lehet” – mondta a Komárom szakvezetője. Nyolcadikán fogjuk kezdeni a felkészülést, egy klasszikus, nyolc hetes etapot tudunk le a srácokkal. Az első két hétben a száraz futásoké lesz a főszerep, a másodikban pedig már előkerül a labda is. A harmadik kéthetes periódus a mérkőzésekről fog szólni szerda–szombat ritmusban, az utolsó ciklusban pedig már bajnoki ritmusban készülünk. Lesznek NB III.-as ellenfeleink is, ismét találkozunk északi szomszédainkkal, Fejér és Győr megyei dobogósokkal is összecsapunk majd, igyekeztünk kihívást jelentő ellenfelekkel lekötni mérkőzéseket – zárta szavait Bozsik Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában