cselgáncs

2018.09.23. 12:35

A nyolcaddöntőben esett ki Csernoviczki

A 48 kilogrammos Csernoviczki Éva a második mérkőzésén vereséget szenvedett, ezzel befejezte szereplését az olimpiai kvalifikációs baki cselgáncs-világbajnokság nyitónapján.

Kemma.hu

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A tatabányaiak olimpiai harmadikja az orosz Szabina Giljazova után a portugál Catarina Costával találkozott, aki idén megnyerte az antalyai Grand Prix-t. Első összecsapásukon a 31 esztendős magyar eleinte többet kezdeményezett, tíz évvel fiatalabb ellenfelét kétszer is intették, ám hamarosan mindketten már két figyelmeztetésnél tartottak. A négyperces mérkőzésidő lejártakor a bíró váratlanul ismét megintette passzivitásért Csernoviczkit, ami egyben a leléptetését jelentette.

„Az ellenfelemnek volt két indítása, és közben lejárt az idő – idézte fel keserűen a történteket a távirati irodának Csernoviczki Éva. – Talán igazságosabb lett volna, ha hagyják aranypontig menni a küzdelmet, hogy dobással döntsük el. Nagyon felpörgött a dzsúdó, hamar osztják az intéseket, a négy perc nem olyan sok egy világbajnokságon, főleg ha két azonos szintű versenyző küzd meg egymással. Jobb lett volna ipponnal kikapni, mert akkor azt mondom, hogy jobb volt az ellenfél.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában