20 év

2017.12.06. 08:04

Ezúttal nem úsztak, hanem ünnepeltek a komáromiak

A komáromi úszók sikerének köszönhetik a helyi gyerekek, hogy szervezett formában tanulhatnak meg úszni.

Kemma.hu

A Komáromi Úszóklub SE a városháza dísztermében ünnepelte huszadik születésnapját, a klub versenyzőit, edzőit és alapítóit dr. Molnár Attila polgármester és Turi Bálint alpolgármester fogadta.

– Egy város ereje a közösségekben rejlik. Komárom méltán lehet büszke egyesületeire, civil szervezetire. Közülük is kiemelkedik az úszóklub, melynek versenyzői sikert sikerre halmoznak. Köszönet illeti a szülőket, nagyszülőket, akik lehetővé teszik, hogy a gyerekek rendszeresen járhassanak edzésekre. Kiemelném még a Komthermál Kft.-t, mely egyfajta alma matere az úszóklubnak. A városnak kötelessége és felelőssége is, hogy lehetőségeihez mérten minden segítséget megadjon – idézte dr. Molnár Attila polgármestert a komarom.hu.

A klub sikerének is köszönhető az a kezdeményezés, melyet Turi Bálint alpolgármester hívott életre: a felmenő rendszerű úszásoktatáshoz szükséges forrást a város saját költségvetése terhére biztosítja. A kicsik nagycsoportosként kezdik a tanfolyamot, ahol ősszel és tavasszal vesznek részt oktatáson, majd másodikosként lépnek ki belőle. Több gyermek a tanfolyam elvégzése után tagja lett az úszóklubnak is.

Szeidl Balázs a klub vezetőedzője az ünnepségen elmondta, munkájuk egyfajta elismerése az, hogy születésnapjukat a város legimpozánsabb termében a város vezetőinek jelenlétében ülhetik meg, majd köszönetet mondott mindazoknak, akik segítik és támogatják az egyesület munkáját. Szeidl Balázst eddig háromszor választották meg az év edzőjének, míg a klub 2015-ben Pro Urbe-díjat vehetett át.

Az úszóklub saját honlapján a díszoklevelet is megmutatta, amelyet az ünnepségen kaptak, de a csapat alapításának körülményeit is összefoglalták, mely szorosan összekapcsolódott a gyógyfürdő, illetve az előd szervezetek, a Spartacus SE és az MHSZ Könnyűbúvár Klub történetével. Mindezt egyébként a városházán a jelenlegi alelnök Both András és az elnök Szeidl Balázs mesélte el. Az eseményen emlékplakettet kaptak a megjelent alapító tagok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában