lovassport

2019.10.17. 17:34

Kisorsolták Bábolnán a Nemzeti Vágta nemzetközi futamának indulóit

A tizenkettedik Nemzeti Vágta ITM Nemzetközi Futamának sorsolását tartották a Bábolna Nemzeti Ménesbirtokon. Az eseményen kiderült, mely versenyző, melyik lóval indulhat.

Körtvélyfáy Dina

A Ménesbirtokon volt a sorsolás

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

– Több mint két évszázada ápolja hagyományait a Ménesbirtok, fejleszti az arab és angol telivér lóállományát, különös tekintettel az őshonos shagya-arabként ismertekre – hangzott el a csütörtöki sorsoláson. Így aztán nem véletlen, hogy a Ménesbirtok biztosítja a hétvégén Budapesten, a Hősök terén rendezendő Nemzeti Vágta nemzetközi futamának összes versenylovát.

A sorsolás a Ménesbirtokon volt ( Körtvélyfáy Dina / 24 Óra)

A megmérettetésen a következő országok lovasai vesznek részt: Magyarország, Szlovákia, Szlovénia, Románia, Szerbia, Ausztria, Kína, Csehország, Mongólia, Törökország, Suriname és az Egyesült Királyság. Ezúttal a nemek aránya is kiegyenlített lesz, hiszen hat férfi, és hat nő képviseli hazáját. Az eseményen kiderült, mindkét délelőtti előfutamból a legjobb három versenyző juthat be a vasárnap délutáni döntőbe.

Azt, hogy melyik versenyző, melyik előfutamban indul, sorsolás útján határozták meg, amelyben Lázár Vilmos, a Nemzeti Vágta elnöke, Bendes Csaba, a Nemzeti Vágta Elővágta és nevezési igazgatója, Szotyori Nagy Kristóf, a Nemzeti Vágta versenyigazgatója és Haál Gábor, a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. ügyvezető igazgatója segédkezett.

A bábolnai Ménesbirtok adja az összes lovat a vágtára (Fotó: Körtvélyfáy Dina / 24 Óra)

A versenyzők is sorszámot húztak, így arra is fény derült, melyik lóval vághatnak neki a nemes küzdelemnek. Hazánkat ezúttal egy hölgy, Suták Csenge képviseli, aki Magyarország legjobb női zsokéja. Ő a hármas számú bábolnai ló nyergébe szállhat vasárnap.

További részleteket a 24 Óra október 18-i számában olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában