Neymar-ügy

2019.07.16. 17:30

Kiröhögték a Barcelona ajánlatát a PSG-nél

Sajtóinformációk szerint nevetségesnek nevezte Nasszer al-Kelaifi, a Paris Saint-Germain labdarúgóklub katari tulajdonosa az FC Barcelona újabb ajánlatát Neymarért.

(FILES) In this file photo taken on May 4, 2019 Paris Saint-Germain's Brazilian forward Neymar looks on during the French L1 football match between Paris Saint-Germain (PSG) and OGC Nice at the Parc des Princes stadium in Paris. - Neymar failed to show up for pre-season training with Paris Saint-Germain on July 8, 2019 with the club announcing they would take "appropriate action". Paris Saint-Germain president Nasser Al-Khelaifi has warned Neymar and his other highly-paid stars that they must shape-up or ship out, claiming "celebrity behaviour" at the French champions will not be tolerated. (Photo by Lionel BONAVENTURE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Lionel Bonaventure

Az AS sportnapilap kedden arról számolt be, hogy a katalán egyesület a brazil Philippe Coutinhót és a francia világbajnok Ousmane Démbélét cserélné el Neymarra, valamint megtoldaná mindezt 40 millió euróval (13 milliárd forint).

Al-Kelaifi az újság információi szerint

visszautasította az ajánlatot és nevetségesnek minősítette azt.

A tárgyalás állítólag „nem hivatalos csatornákon”, számos közvetítőn keresztül zajlott le.

Az elmúlt hetekben egyre többször bukkan fel a sajtóban az a híresztelés, hogy a 222 millió eurós vételárával világcsúcstartó Neymar idén nyáron visszatér korábbi csapatához, a Barcelonához.

A katalán klub elnöke, Josep Maria Bartomeu azt nyilatkozta, Neymar el akarja hagyni a francia fővárost, hogy visszatérjen Spanyolországba, de a PSG vonakodik őt eladni.

A múlt héten Leonardo Araújo, a PSG sportigazgatója ugyanakkor kijelentette, hogy

a francia klub nem zárkózik el Neymar eladásától, de megfelelő ajánlatot még senkitől nem kaptak.

Leonardo akkor azt is elismerte, hogy „felületes beszélgetésig” már eljutottak a Barcelona illetékeseivel az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!