világliga szuperdöntő

2019.06.09. 18:02

Kikapott az ausztráloktól, hatodik a magyar női vízilabdacsapat

Bíró Attila együttese a vasárnapi helyosztón 12-7-es vereséget szenvedett az ausztrál válogatottól.

A torna utolsó magyar mérkőzésén több mint három percig nem esett gól, mindkét oldalon kimaradtak az emberelőnyök. A „csendet” végül az ausztrálok kapitánya, Rowie Webster törte meg, de a magyar csapat vezére, Keszthelyi Rita szinte azonnal válaszolt ötméteresből. Gurisatti Gréta szép lövésével előnybe került a házigazda együttes, majd egy gyorsan elvégzett szabaddobás után Tóth-Csabai Dóra növelte a különbséget.

Egy perccel a negyed vége előtt felzárkóztak az ausztrálok.

Illés Anna találatával magyar szempontból jól indult a második negyed, de az ellenfél pillanatok alatt egyenlített, Keszthelyi azonban csakhamar kiszorított helyzetből óriási gólt lőtt. Az egyenlítés újra gyorsan érkezett, a nagyszünetre így döntetlennel vonultak el a felek.

A fordulást követően kissé lelassult és tanácstalanná vált a magyarok játéka, ezt az ausztrálok 3-0-s játékrésszel büntetették.

A záró felvonásban a magyarok nem is tudták megközelíteni riválisukat, akik még jobban elléptek és könnyedén nyerték a helyosztót.

Az 5. helyért folyó verseny eredménye:

Ausztrália-Magyarország 12-7 (2-3, 3-2, 3-0, 4-2)

gólszerzők: Webster, Bishop, Gofers, Ridge 2-2, Halligan, Buckling, Steere, Bronte 1-1, illetve Keszthelyi 3, Tóth-Csabai 2, Gurisatti, Illés 1-1

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!