cselgáncs

2018.08.29. 07:02

Két megyei sportolónk is ott lesz a világbajnokságon

Csernoviczki Éva és Szabó Frigyes is a válogatott tagja lesz Bakiban a vb-n.

K. A.

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 6. Csernoviczki Éva (fehérben) és a kazah Otgontsetseg Galbadrakh a 48 kilogrammos súlycsoport vigaszági mérkõzésén a Rio de Janeiró-i 2-es Karióka Arénában 2016. augusztus 6-án. A sérült Csernoviczki vesztett és így a hetedik helyen végzett. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A magyar szövetség tájékoztatása szerint tizenhét magyar versenyző indul Bakiban a szeptemberi világbajnokságon. Az egyéni versenyekben országonként maximálisan 18 dzsúdós (nemenként összesen 9, kategóriánként maximum 2) nevezhető.

Egyéniben 16 magyar versenyző indul, a tizenhetedik nevezett a nehézsúlyú Bor Barna, aki a tavalyi budapesti vb után tér vissza a válogatottba, s a világbajnokság zárónapján sorra kerülő vegyes csapatversenyben szerepelhet. A válogatott keret tagja Csernoviczki Éva (Ippon Judo Tatabánya SE, 48 kg) és Szabó Frigyes (Leányvár SE, 73 kg) is.

A világbajnokság szeptember 20-án kezdődik, nyolc napon át zajlanak majd a küzdelmek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában