Tour de France

2019.06.28. 18:53

Két kapitánya lesz az Ineosnak

A rajt előtt nem tesznek különbséget Geraint Thomas és Egan Bernal között.

Két kapitánnyal, a címvédő walesi Geraint Thomasszal és a kolumbiai Egan Bernallal vág neki az idei Tour de France országúti kerékpáros körversenynek az Ineos.

A tavaly Sky néven induló együttes honlapján jelentette be, hogy a rajt előtt nem tesznek különbséget a 33 éves Thomas és a 22 éves Bernal között.

„Az előző év sikere után idén úgy döntöttünk, hogy két vezérünk lesz. Mellettük öten lesznek ott a csapatban azok közül, akik tavaly győzelemhez segítették Thomast” – utalt Dave Brailsford csapatvezető arra, hogy egy évvel ezelőtt az akkor címvédő, négyszeres győztes Chris Froome és Thomas vágott neki egyenrangú kapitányként a Tournak, amelyen Thomas és Froome közé végül a holland Tom Dumoulin ékelődött összetettben.

Froome ugyanakkor idén már nem versenyezhet, mert június 12-én edzés közben hatalmasat bukott, eltört a combcsontja, a könyöke és a bordája is.

Egy héttel később Thomas is elesett, de ő súlyosabb sérülés nélkül megúszta az esetet.

A kolumbiai Bernal az egyik legtehetségesebb versenyző jelenleg a mezőnyben, aki a svájci körverseny megnyerésével hangolt a Tourra, amely jövő szombaton Brüsszelből rajtol. A mezőny 3460 kilométert – közte 30 hegyet – teljesít a 21 szakaszon a július 28-i, párizsi befutóig.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!