Vizes vb

2019.07.23. 14:21

Késely Ajna hatodik lett 1500 méter gyorson

Megrémítette a helyzet a magyar versenyzőt. A 17 éves úszó csalódott, amiért a hatodik helyen végzett.

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A 17 éves Késely – aki 400 méter gyorson mindössze két századdal maradt le a dobogóról – a selejtezőben a negyedik legjobb időt úszta, de mivel Katie Ledecky, az amerikaiak ötszörös olimpiai és 14-szeres világbajnoka, a szám háromszoros vb-aranyérmese betegség miatt visszalépett, ezért a harmadik eredménnyel készülhetett második döntőjére Kvangdzsuban.

A táv egyharmadának megtétele után a magyar tinédzser a negyedik helyen úszott, ezt a résztávot tekintve három másodperccel volt gyorsabb, mint az előfutamban. Ezer méternél úgy tűnt, kicsit fárad, ekkor már valamivel lassabb volt a korábbi úszásánál, 250 méterrel a vége előtt a hatodik helyen haladt, az éremre pedig nem volt esélye.

Késely végül nem tudta megismételni hétfői produkcióját, az akkori hatalmas egyéni csúcsától (15:54.48) elmaradva, 16:01.35-tel hatodikként csapott célba.

„Elsősorban nem a helyezésért, hanem az időért úszok, ezért kicsit csalódott vagyok, hiszen sokkal jobban sikerült tegnap. Azt hittem, hogy egy nap pihenő után menni fog. Szerintem nagyon megrémített ez a helyzet”

- mondta Késely, hozzátéve, hogy talán attól ijedt meg kicsit, hogy Ledecky visszalépése miatt a harmadik legjobb idő volt előzetesen az övé. „Túl korán jött az az érzés, hogy nem esik jól. Nem így kellett volna lennie” – tette hozzá.

Női 1500 méter gyorsúszás eredmények

1. Simona Quadarella (Olaszország) 15:40.89 perc

2. Sarah Kohler (Németország) 15:48.83

3. Vang Csiencse-ha (Kína) 1:51.00

...6. Késely Ajna 16:01.35

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!