Járvány

2020.05.18. 21:40

Keddtől tarthatnak kiscsoportos edzéseket az angol csapatok

Erről hétfőn rendkívüli megbeszélésen döntöttek a Premier League klubjai, amelyek egyhangúlag fogadták el az erről szóló tervezetet.

Kiemelték: az edzéseken egyelőre kerülni kell azokat a gyakorlatokat, amelyek során a játékosok testi kontaktba kerülhetnek egymással, ezen felül pedig a labdarúgóknak be kell tartaniuk a társadalmi távolságtartásra vonatkozó szabályokat is.

„Folytatjuk a konzultációt a játékosokkal, edzőkkel, klubokkal, valamint a profi labdarúgók és a ligavezetők szövetségével annak érdekében, hogy kidolgozzuk a teljes kontaktú edzésekre vonatkozó protokollt”

- közölték.

A csapatoknál az újraindulásig heti két alkalommal mintegy 40 főt – játékost, edzőt, stábtagot – vetnek alá koronavírus-tesztnek, egyben írásban kell nyilatkozniuk arról, hogy elfogadják és betartják a járványügyi rendelkezéseket.

A bajnokságot – amely eredetileg május 17-én zárult volna – márciusban függesztették fel a koronavírus-járvány miatt, a brit kormány azonban a hónap elején megnyitotta a lehetőséget a profi sport újraindulásához.

Zárt kapus mérkőzésekkel így a Premier League is folytatódhat, a tervek szerint akár június 12-én.

Ennél óvatosabb becslések szerint viszont valószínűbb, hogy csak június 19-én vagy 26-án rendezhetik a következő fordulót. A csapatoknak még 9-10 mérkőzésük van hátra.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!