vizes vb

2017.07.28. 12:19

Kapás döntős, Késely 9. lett 800 méter gyorson

Mindkét magyar a harmadik előfutamban állt rajtkőre.

Kapás Boglárka a hatodik idővel jutott a döntőbe, Késely Ajna pedig a kilencedik lett 800 méter gyorson pénteken a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon.

Mindkét magyar a harmadik előfutamban állt rajtkőre. Az olimpiai bronzérmes Kapás sokáig csak a középmezőnyben „úszkált”, 300 méterrel a vége előtt azonban ritmust váltott és felzárkózott a harmadik helyre, s végül 8:28.93-as idővel csapott célba.

„Jó volt, a második felét úsztam meg, ez volt a terv” – mondta röviden Kapás, aki úgy fogalmazott, hogy az első 400-on nem csinált semmit.

Késely végig a negyedik és a hatodik hely között tartotta magát, a mindössze 15 éves magyar tehetség 8:32:01-es időt ért el, ez kevesebb mint egy másodperccel marad el egyéni legjobbjától (8:31.05).

„Ebben a délelőttiben most minden benne volt, mindent beleadtam. Titkon vágytam rá, hogy bejutok a fináléba, de így is mosolyogva térhetek haza, nagyon örülök a három döntőnek” – nyilatkozta Késely, aki hozzátette, várhatóan egy napot pihenhet az ifjúsági világbajnokság előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!