felkészülés

2019.07.31. 16:09

Edzőtáborozással készültek játékvezetőink az új szezonra

A hétvégén tartották nyári edzőtáborukat a megyei labdarúgó-játékvezetők, akik ezúttal is a Tatai Olimpiai Központban készültek fel a következő szezonra.

Kun Attila

A hétvégén ismét benépesítették a tatai edzőtábort a megyei játékvezetők, hiszen péntektől vasárnapig szervezte meg a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) megyei igazgatóságának játékvezetői bizottsága a szokásos nyári tesztjét, illetve továbbképzését. Pénteken az akadémisták hallgathattak meg egy szakmai előadást, majd a megyei játékvezető-ellenőrök tartottak megbeszélést.

Szombat reggel következett a fizikai teszt, melynek során intervall-futást teljesítettek a résztvevők (75 méter futás és 25 méter séta, mindez egymás után 40-szer), amelyre már a megye teljes játékvezetői kerete meghívást kapott. A délutáni fotózást követően újabb szakmai előadásokon vehettek részt a sípmesterek, akik többek között tájékozódhattak a friss szabályváltozásokról is. Délután egy csapatépítő program is szerepelt a kínálatban. Vasárnap az online tesztek kitöltése után – legalábbis erre a nyárra – bezárta kapuit a játékvezetői tábor.

Az online-tesztmegoldás kapcsán érdemes kiemelni, hogy ez a fajta rendszer országos szinten is egyedülálló módon működik megyénkben. A három nap során előadást tartott többek között Kassai Viktor FIFA (Nemzetközi Labdarúgó Szövetség)-kerettag játékvezető, a korábban asszisztensként ugyancsak FIFA-kerettagságig jutó Erős Gábor, a megyei játékvezetői bizottság elnöke, Fábián Mihály (ugyancsak egykori FIFA-kerettag játékvezető), az ausztrál profi játékvezetők szakmai vezetője, valamint Khéner László, az MLSZ megyei igazgatója is.

– Több, mint száz kolléga vett részt a táboron, amelyet sikeresnek ítélek meg. Sok a fiatal játékvezető a megyében, az MLSZ kimutatása szerint nálunk a legalacsonyabb a játékvezetői keret átlagéletkora. Közülük egyébként sokan szeretnének szintet lépni és magasabb osztályokban működni, amit pozitívumnak ítélek meg a részükről. A hétvégi tapasztalatok alapján kijelenthető, hogy készen állunk a hamarosan kezdődő bajnoki szezonra – tudtuk meg Szalai Balázs FIFA-kerettag játékvezetőtől, az MLSZ megyei igazgatóságának játékvezetői bizottságának instruktorától.

Jelenleg egyébként hat magyar játékvezető és tíz asszisztens tagja a FIFA keretének, közöttük két megyei sportembert találunk a játékvezetőként tevékenykedő Kassai Viktor és az asszisztensként működő Szalai Balázs személyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában