vizes vb 2017

2017.06.26. 13:00

Húszpercenként szállítják az érdeklődőket a vizes vb helyszíneire

A Duna fontos közlekedési útvonala lesz a vizes világbajnokságnak, így hajókkal tudják szállítani a nézőket a verseny helyszíneire – erről tartott Szabó Tünde az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkára sajtótájékoztatót hétfőn Budapesten.

Mediaworks Online / MTI

Szabó Tünde közölte, hogy húszpercenként járó körjáratokkal tehermentesítik a közlekedést, majd hozzátette: tizenkét új kikötő létesült, és úgy határozták meg a létesítendő kikötők helyét és számát, hogy azok hosszú távon Budapest turizmusának javára váljanak, valamint illeszkedjenek a városképbe.

Szántó Éva, a Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta: annak ellenére, hogy Magyarországnak mindössze két év állt rendelkezésre az esemény megrendezéséhez, minden készen áll. Kiemelte, hogy a kikötők alkalmasak több hajó egyidejű fogadására is, így a szurkolók gyorsabban juthatnak majd a versenyhelyszínekre.

Négy kikötő a Dagálynál, három kikötő a Margit-szigeten, egy a Batthyány téren, két kikötő a Vigadó téren, illetve egy-egy a Műszaki Egyetem előtt és MÜPA előtt létesült. A helyszínek között 250 személyes hajók közlekednek majd a július 14–30. között megrendezendő játékok alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!