sakk

2019.05.09. 07:24

Hibátlan mérleggel lett bajnok a Géniusz

A Géniusz Tata-Naszály Zsámbék elleni sikerével bajnoki címet szerzett az NB II. Breyer-csoportjában.

Kun Attila

Forrás: Shutterstock

Lezárultak az NB II. Breyer-csoportjának küzdelmei. A Géniusz Tata-Naszály együttesének a Törökbálint elleni sorsdöntő győzelem után egy csapatpontra volt szüksége a bajnoki cím megszerzéséhez, de a Géniusz biztosra ment és Zsámbékon aratott győzelmével száz százalékos teljesítménnyel nyerte meg a bajnokságot – 2016 után újra.

A megyei rangadón az Esztergom legyőzte a Kisbér-Ászárt, amivel az 5. helyre lépett előre, miután a rivális HASE csapata veszített Nyergesújfalun. A nyergesiek ezzel a sikerrel csapatpontszámban befogták a Kisbér-Ászárt, és minimális különbséggel, fél táblaponttal meg is előzték őket. Így az NYVSE a 11., a 2017-ben bajnoki címet szerző, tavaly pedig ezüstérmes Kisbér-Ászár a 12., utolsó helyen végzett a bajnokságban.

NB II., Breyer-csoport, 9. (utolsó) forduló

Zsámbéki SBE–Géniusz Tata-Naszály 4,5-7,5

A Géniusz Tata-Naszály pontszerzői: 1 pont: Csordás Dávid, Dibusz Ferenc, Horváth Csaba, Kovács Dávid. 0,5 pont: Akóts Gábor, Bagi Máté, Bottyán Péter, Dibusz Domonkos, ifj. Szobi Géza, Lugasi Zoltán, Pásztor Balázs.

SE Kisbér-Ászár–Esztergomi SC 4-8

Az SE Kisbér-Ászár pontszerzői: 1 pont: ifj. Erdei Lajos, László Balázs, Sarok Péter. 0,5 pont: Márkus József, Somody Róbert.

Az Esztergomi SC pontszerzői: 1 pont: Fekete László, Németh Eugen, Pásztor-Turák Péter, Pétervári Szabolcs, Sárközi Kálmán, Szabó Márton Mihály, Szűcs Vladimir. 0,5: Marosvári Gergő, Szabó Lajos.

Nyergesújfalu VSE–HASE-Dobák Sándor 7-5 A Nyergesújfalu VSE pontszerzői: 1 pont: Csányi Milán, Drága Balázs, Horváth István, Meixner Ferenc, Mészáros Vilmos. 0,5 pont: Bognár Attila, Ikanov Imre, Kiss István, Németh Csaba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában