MLS

2019.11.15. 07:36

Henry lett a Montreal Impact edzője

A kanadai klub honlapjának csütörtöki híradása szerint a korábbi kiváló csatár szerződése két idényre szól, és egy évvel meghosszabbítható.

(FILES) In this file photo taken on December 11, 2018 Monaco's French coach Thierry Henry reacts prior to the UEFA Champions League Group A football match between Monaco and Dortmund at the Louis II stadium in Monaco. - Henry has been appointed Canadian club Impact Montreal's coach according to the club, AFP reports on November 14, 2019. (Photo by Valery HACHE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Valery Hache

A 42 éves Henry 2014 decemberében vonult vissza, azt követően egykori klubja, az Arsenal utánpótlásában dolgozott, majd a belga válogatott másodedzője lett, így tavaly nyáron részt vállalt a világbajnoki bronzérem megszerzéséből. Tavaly októbertől az AS Monaco vezetőedzőjeként tevékenykedett, de mivel elkerülték a sikerek, már januárban távoznia kellett.

„Nagyon örülünk Thierry Henry érkezésének. Fiatal és dinamikus edző, aki nagyon jól ismeri az MLS-t, és rendelkezik azokkal a tulajdonságokkal, amelyekre szükségünk van”

- jelentette ki Oliver Renard, a Montreal Impact sportigazgatója.

 

Az új szakvezető elmondta, nagy megtiszteltetés számára a kinevezés, illetve az, hogy visszatérhetett az MLS-be, hiszen 2010 és 2014 között a New York Red Bulls színeiben 122 mérkőzésen 51 gólt szerzett.

„Jól ismerem a ligát, amelyben nagyon szép pillanataim voltak”

- tette hozzá a játékosként világ- és Európa-bajnok Henry, aki a január közepén kezdődő edzőtáborban dolgozik először új csapatával.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!