Jégkorong Erste Liga

2018.03.28. 23:32

Hazai győzelemmel szépített a döntőben címvédő DVTK

A címvédő DVTK Jegesmedvék a finálé negyedik mérkőzésén szerdán saját közönsége előtt egygólos hátrányból fordítva 4-1-re legyőzték a MAC Budapestet.

Az előző három találkozót a MAC nyerte, így azzal a tudattal utazhatott Miskolcra az együttes, hogy ha diadalmaskodik, megnyeri az Erste Ligát.

Nagy iramban és feszült hangulattal indult a találkozó, amelynek első húsz percében mindkét csapat inkább a védekezésre koncentrált. Így sem a középszakaszgyőztes MAC, sem az alapszakaszt élen záró DVTK nem talált be, bár utóbbi kapuvasig jutott.

A második harmadban aztán „megtört a jég”: előbb a vendégektől Tomas Klempa lopott korongot, s használta ki ziccerét, majd egyenlítettek a hazaiak Rasmus Kulmala révén. Sőt, a kétmeccses eltiltásából visszatért Magosi Bálint emberhátrányban a vezetést is megszerezte a miskolciaknak.

A magas tempójú záró felvonásban őrizte előnyét a címvédő, sőt, az utolsó percben Galanisz Nikandrosz üreskapus góljával, majd Peter Sakaris találatával bebiztosította sikerét.

A MAC a legutóbbi hat egymás elleni összecsapást megnyerte, ezt a szériát zárta le a DVTK. Egyúttal megakadályozta a söprésben a fővárosi együttest, amely szombaton hazai pályán szerezheti meg története első bajnoki címét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!