birkózás

2019.05.14. 14:54

Hatalmas sikereket értek el a Tatabánya SC birkózói az országos bajnokságokon

Három – korcsoportonként különböző – magyar bajnokságon is elismerésre méltó eredményeket értek el a Tatabánya SC sportolói. Réczi Bianka történelmi sikert ért el súlycsoportjában.

Petrik József

Három – korcsoportonként különböző – magyar bajnokságon is elismerésre méltó eredményeket értek el a Tatabánya SC sportolói.

Forrás: Beküldött fotó

A Tatabányai Sport Club birkózói eredményesen szerepeltek az országos bajnokságokon. Először a diák II. korcsoport lépett szőnyegre Szentesen, miközben ezzel egy időben rendezték a felnőtt szabadfogású férfi és női magyar bajnokságot Szigetszentmiklóson. A sort a serdülőkorúak zárták Győrben.

A diák II. korcsoport bajnokságán több mint 210-en álltak rajthoz. A TSC-ből két versenyző, Joós Antal és Madaras Krisztofer vett részt a korosztály legnagyobb megmérettetésén. A fiatalok szereplése dicséretes, hiszen a 23 kilogrammos Joós a dobogó második fokára állhatott, míg Madaras 54 kg-ban az előkelő ötödik helyen zárt, így mindketten bajnoki pontokat szereztek a szakosztálynak.

Joós Antal a bajnoki cím megkaparintásától sem állt messze, mivel a döntőbeli mérkőzésén vezetett is ellenfelével szemben. A felnőtt ob-n öt tatabányai birkózó képviselte a TSC-t. Közülük a még junior korú fiúknak – Csöllei Márton, Ferge Bálint, Kiss Roland – inkább a tapasztalatszerzés volt az elsődleges célja, ellenben a hölgyek alaposan kitettek magukért.

Három – korcsoportonként különböző – magyar bajnokságon is elismerésre méltó eredményeket értek el a Tatabánya SC sportolói. (Fotó: Beküldött fotó)

Réczi Bianka történelmi sikert ért el és 50 kg-ban megszerezte élete első felnőtt magyar bajnoki címét. Bianka már több éve a nagy siker küszöbén áll, hiszen tavaly és tavalyelőtt is döntős volt, ám most e küszöböt átlépve végre a dobogó tetejére állhatott. Eközben a 68 kg-osok között a közelmúltban visszatért Fodor Csilla ezüstérmet szerzett.

A serdülők győri viadalán csaknem kétszáz sportoló „rajtolt”. A kék-fehér színeket a Rába partján heten képviselték. Kellemes meglepetés volt az 52 kg-os Ábrahám Benjamin, aki 22 induló közül ragyogó birkózással lett bronzérmes. Kiváló teljesítménnyel ugyancsak harmadik lett a + 85 kg-os Lakatos György 15 induló közül, aki a döntőbe jutásért minimális különbséggel kapott ki.

A 85 kg-os súlycsoportban Mislai Bence a pontot érő ötödik helyen végzett. A TSC további indulói közül a 38 kg-osok mezőnyben Zóni Dániel egy győzelem után nagyon szoros küzdelemben maradt alul, ám mivel riválisa nem jutott a döntőbe, így már ő sem küzdhetett tovább. Beck István, Beck Szabolcs és Madaras Krisztián nagy csaták után ugyan, de nem kerültek a legjobbak közé.

– A látottakkal és az eredményekkel elégedettek lehetünk – értékelte röviden versenyzői szereplését Katona Géza vezetőedző, akinek Takács János, Turák Pál és Ungi Lajos edzők segítettek a tatabányai versenyzők felkészítésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában