Australian Open

2018.01.16. 08:04

Fucsovics a második fordulóban

Fucsovics Márton megnyerte élete első főtáblás mérkőzését, ezzel bejutott a második fordulóba a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Hungary's Marton Fucsovics serves a ball to Croatia's Marin Cilic during their quater-final game at the Swiss Indoors ATP 500 tennis tournament on October 27, 2017 in Basel. / AFP PHOTO / Fabrice COFFRINI

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Fabrice Coffrini

A világranglistán 80. magyar játékos – aki döntőt vívott a múlt heti, canberrai challenger-tornán – kedden a moldovai Radu Albottal (87.) találkozott, pályafutása során ötödször. A korábbi négy találkozójukból hármat Fucsovics nyert meg: kétszer a Davis Kupában verte meg Albotot, egyszer pedig egy braunschweigi challenger-versenyen, a 2014-es US Open selejtezőjében viszont kikapott tőle.

A melbourne-i csatában a magyar teniszező négy szettben, 3 óra 19 perc alatt gyűrte le riválisát, majd Facebook-oldalán boldogan értékelt:

„A mai nap áttört egy újabb gát. Megvan oly sok próbálkozás után az első Grand Slam-főtáblás győzelmem.

Tavaly nagyon közel voltam hozzá a US Openen, most sikerült. Sávolt Attilával este átbeszéltük a mai taktikát, és azt erősítette bennem, hogy nem szabad foglalkoznom a körülményekkel, kizárólag pozitív maradhatok, nem pánikolhatok akár a győzelmi lehetőség, akár a rossz állás miatt. Csak pontról pontra” – magyarázta a Davis Kupa-csapat vezére. Elmondta még:

„Fizikailag sokkal jobban elfáradtam, mint gondoltam, de talán a belső feszültség, a túlzott győzni akarás vett ki többet a meccsnél. A játék viszont továbbra is jól megy, egy hatalmas kőszikla omlott le most a vállamról, és nagyon várom már a következő meccset”.

Magyar férfi teniszező 2002-ben ünnepelhetett legutóbb győzelmet az Australian Openen, Grand Slam-tornán pedig 2003-ban a Roland Garroson. Mindkét hőstett Fucsovics edzőjéhez, Sávolt Attila nevéhez fűződik.

A 25 éves magyar a 64 között a 13. helyen kiemelt amerikai Sam Querreyvel találkozik.

Eredmény:

Fucsovics Márton-Radu Albot (moldovai) 6:2, 6:3, 4:6, 7:5

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!