Újpest

2017.12.08. 16:31

Fordulat a címervita ügyben

Az augusztus végén született elsőfokú döntéssel szemben pénteken egy háromtagú bírói testület másodfokon az Újpesti Torna Egyletnek adott igazat az Újpest FC-vel szemben indított személyiségi jogi perben, melyet utóbbi által bevezetett új címer miatt indított az UTE.

Budapest, 2017. november 18. A labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában zárt kapuk mellett játszott Újpest FC - Budapest Honvéd mérkõzés a Szusza Ferenc Stadionban, 2017. november 18-án. MTI Fotó: Kovács Tamás

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Kovács Tamás

Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere Facebook-bejegyzésben számolt be a határozatról, megemlítve, hogy Roderick Duchatelet, az Újpest FC tulajdonosa még fordulhat a Kúriához, de szerinte az lenne a legbölcsebb, ha még ma bejelentené, hogy „visszaáll a régi rend”.

Az Újpest FC július 3-án mutatta be az új címert, a futballcsapat honlapja szerint a több ezer beküldött szurkolói voks alapján egyértelmű eredmény született a három szavazásra bocsátott tervezet között.

A szurkolók tüntetésen követelték a régi címer visszaállítását, az UTE pedig kisebbségi tulajdonosként nem járult hozzá a változtatáshoz. Az anyaegyesület felszólította a labdarúgóklub vezetőit – Gyarmati Eszter akkori ügyvezetőt és Roderick Duchatelet tulajdonost –, hogy azonnali hatállyal szüntessék meg a törvénysértő címerhasználatot, és már akkor jelezte, hogy ellenkező esetben „jogi úton védi meg az újpesti professzionális labdarúgás tradícióját”.

Duchatelet sajtótájékoztatón kijelentette, nincs visszaút, marad a lila-fehérek új címere. Hozzátette, a klub fejlődése, a brand, illetve a logóhasználati jog miatt volt szükség a változtatásra.

Ezt követően fordult bírósághoz az UTE, ám első fokon elutasították keresetét a személyiségi jogi perben, most viszont az anyaegyesületnek kedvező döntés született, ami azt jelenti, hogy a futballklubnak vissza kell vonnia az új címert, amennyiben a döntés jogerőre emelkedik.

Borítókép: A labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában zárt kapuk mellett játszott Újpest FC – Budapest Honvéd mérkőzés a Szusza Ferenc Stadionban, 2017. november 18-án.

MTI Fotó / Kovács Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!