Labdarúgó NB I

2017.11.04. 17:32

Ferencváros-Debrecen 2-1

Hiába győzött a Fradi, elvesztette éllovas pozícióját, miután a Videoton jobb gólkülönbségének köszönhetően megelőzte.

A mérkőzést közel húszezer néző előtt rendezték meg, miután három és fél év elteltével megállapodtak egymással a Ferencváros vezetői, illetve a vénaszkenneres regisztráció miatt sztrájkoló keménymag tagjai, akik most először léptek be a 2014 nyarán átadott létesítménybe.

Az FTC sorozatban harmadszor győzött, míg a DVSC kilenc veretlenül megvívott bajnoki mérkőzés után kapott ki, ezt megelőzően legutóbb augusztusban szenvedett vereséget.

Némi meglepetésre az első negyedóra enyhe, de meddő debreceni mezőnyfölényt hozott, majd rákapcsoltak a hazaiak, s bár helyzetet kezdetben nem igazán tudtak kidolgozni, húsz perc elteltével már ők irányították a játékot. Az első félidő hajrájában aztán egyértelművé vált az FTC fölénye, több lehetősége is adódott, de vagy Nagy hárított, vagy hiba csúszott a befejezésbe. A szünet előtti percekben a Debrecen is eljutott egyszer-kétszer az ellenfél kapujáig, komoly veszélyt azonban nem jelentett.

A pihenőt követően is többet volt a házigazdáknál a labda, s a fölényük hamarosan gólokban is megmutatkozott: előbb egy kapu előtti kavarodásnál a góllövőlistát vezető Varga Roland talált be, majd két perccel később Priskin ollózó mozdulattal duplázta meg az előnyt. A DVSC hátránya tudatában támadni kezdett, de kezdetben mezőnyfölénynél többre nem futotta az erejéből. A 84. percben aztán Jovanovic révén sikerült a szépítés, az egyenlítés azonban már nem jött össze.

Groupama Aréna, 19 125 néző, v.: Andó-Szabó

gólszerzők: Varga R. (58.), Priskin (60.), illetve Jovanovic (84.)

sárga lap: Lovrencsics G. (72.), Bőle (88.), illetve Ferenczi (55.), Tőzsér (64.), Bódi (73.)

Ferencvárosi TC:

Dibusz – Lovrencsics G., Botka, Blazic, Pedroso – Gorriarán, Spirovski – Priskin (Batik, 91.), Paintsil (Bőle, 88.), Varga R. – Böde

DVSC:

Nagy S. – Bényei, Kinyik, Mészáros N., Ferenczi – Jovanovic, Mengolo (Takács T., 63.) – Bódi, Tőzsér, Varga K. (Tisza, 86.) – Könyves

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!