beharangozó

2019.04.12. 15:52

Ezeken a meccseken szurkolhatunk a hétvégén

A hétvégén több megyei csapatra is fontos mérkőzés vár a hajrájához érkező bajnoki küzdelmekben.

Kemma.hu

Az Esztergomi Vitézek rögbicsapata az ötödik mérkőzését is megnyerte a bajnokságban, így az „A” csoport első helyéről várhatja a tavaszi folytatást.

Forrás: Beküldött fotó

Rögbi, NB I., férfi, rájátszás, 4. forduló

Fehérvári Vadkanok–Esztergomi Vitézek

Székesfehérvár, szombat, 14 óra.

A rájátszást két győzelemmel kezdő Vitézek a két vereséggel rajtoló Vadkanokhoz látogat, így elviekben az esztergomiak számítanak a mérkőzés esélyeseinek.

– Az elmúlt hetek jó játéka után elszántan készülünk a mérkőzésre, ahol az ellenfelet nem lebecsülve egyértelműen a győzelem a célunk, sőt, lehetőleg bónuszpontot is szeretnénk szerezni (ehhez legalább négy célnyi különbségű győzelem szükséges – a szerk.) – tudtuk meg Koller Józseftől. A Vitézek elnökségi tagja azt is elárulta lapunknak, hogy ezen a mérkőzésen két fiatal játékos, Szóda Imre és Visi Péter is bemutatkozhat a felnőttek között, ők minden bizonnyal a kezdőcsapatban kapnak helyet Székesfehérváron.

Teke Szuperliga, női, 17. forduló

Bátonyterenyei TK–Tatabányai SC

Bátonyterenye, szombat, 10 óra.

A sereghajtó otthonába látogatnak a tatabányai hölgyek, aki a hatodik helyről vágnak neki a szezon utolsó előtti összecsapásának. A papírforma a kék-fehérek sikere mellett szól, de ez nem azt jelenti, hogy félvállról lehet venni az ellenfelet. A TSC egyértelmű célja, hogy elhozza a két pontot idegenből.

Kézilabda, NB I. B., Nyugati csoport, női, 19. forduló

Szombathelyi KKA–Dorogi ESE

Szombathely, szombat, 18 óra.

A Dorogi ESE az előző fordulóban nagyon fontos győzelmet aratott a közvetlen rivális Rinyamenti KC elleni mérkőzésen, holnap azonban már jóval nehezebb dolga lesz Bona Gergő csapatának. A dorogiak ugyanis a listavezető, eddig mindössze egy pontot veszítő szombathelyiekhez utaznak, akiktől hazai pályán is nyolc góllal kaptak ki. Erre szokták mondani: nem ezt a mérkőzést kell megnyerni...

Kosárlabda, amatőr női NB I., Piros csoport, 22. forduló

Tatabányai KC–Vasas Akadémia

Oroszlány, szombat, 16 óra.

Ismét nem áll könnyű feladat előtt a TKC, legalábbis papíron, hiszen a rivális a tabella 4. helyén áll. A „papíron” kitétel viszont ezúttal indokolt, ugyanis a Vasas Akadémia könnyen lehet, hogy tartalékos csapattal érkezik, hiszen az A-csoportos gárdájuk is meccset játszik.

– Mi ennek megfelelően győzni szeretnénk, úgy érzem, van is esélyünk erre – mondta lapunknak Mózes Emil. A TKC szakosztály-vezetőjétől azt is megtudtuk: a tatabányai csapatnál sem sérülése, sem pedig betegség nem nehezíti a felkészülést.

Zöld csoport, 22. forduló

Szegedi KE–Tatai SE

Szeged, vasárnap, 16 óra.

A tatai hölgykoszorú élcsapathoz látogat, a Szegedi KE ugyanis a tabella 3. helyén áll (a TSE a 9., 6-13-as mérleggel). Ősszel Tatán egyébként 86-74-es vendégsiker született, és mi tagadás, most is az alföldiek a favoritok. Főleg úgy, hogy rengeteg a sérült és a beteg játékos a TSE-nél.

– Heizer Andreára és Kiss Juditra betegség miatt nem számíthatok, Farkas Renáta térdsérüléssel bajlódik, Selmeczy Ilkának a bokája fáj, Gusztafik Lilla pedig szájsebészeti beavatkozáson esett át – fogalmazott Szabó Judit vezetőedző.

A TSE így irányító és center nélkül veszi fel a küzdelmet a szegediekkel...

Piros csoport, férfi, rájátszás, negyeddöntő, 1. mérkőzés

OSE Lions–Budapesti Honvéd SE

Oroszlány, Krajnyik „Akác” András Sportcsarnok, péntek, 19 óra.

Az alapszakasz harmadik helyén végző oroszlányi csapat ma este megkezdi a rájátszás küzdelmeit, ahol a hatodik helyre befutó Honvéd lesz az ellenfele. Az OSE az alapszakaszban nyújtott jobb teljesítménye mellett simán megverte (86-69) otthon mai ellenfelét, ezek alapján pedig Sebastjan Krasovec alakulata tekinthető a mérkőzés esélyesének. A párharc az egyik csapat második győzelméig tart.

Vízilabda OB II., férfi, középszakasz, 3. forduló, 1. mérkőzés

Tatabányai Vízmű SE–Oázis SE

Tatabánya, Buborék, szombat, 11:30 óra.

A hazai vízművesek karnyújtásnyira vannak attól, hogy a bajnoki címet eldöntő négyes fináléba kerüljenek. Csoportjukban három pont az előnyük a fővárosi Oázissal szemben, azaz rangadóval kezdődik a hétvége a vízművesek számára. A két gárda Budapesten döntetlen játszott. Ha holnap Gebauer Lajos játékos-edző tanítványai hazai medencében legalább ilyen eredményt produkálnak, már a négyes döntőben érezhetik magukat.

2. mérkőzés

Tatabányai Vízmű SE–Egri VSE

Tatabánya, Buborék, szombat, 14 óra.

A tatabányaiak a meccs esélyesei, hiszen Egerben is öt góllal múlták felül ellenfelüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában