futás

2019.08.23. 11:30

Első lett Maráz Zsuzsa az éjszakai ultramaratonon

A Baja-Szekszárd-Baja között megrendezett Korintiosz ultrafutóverseny 80 kilométeres távját harmadszor teljesítette a futónő.

Kemma.hu

Forrás: Beküldött

A hétvégén rendezték meg a Korinthosz 80 és 160 km-es ultra futóversenyeket, ahol Maráz Zsuzsa esztergomi ultrafutónő a nők közül az első helyen végzett a 80 kilométeres táv teljesítésével. A táv egyik különlegessége, ugyanis éjfélkor indul és éjszaka futottak a versenyzők. Maráz Zsuzsa 7 óra 40 másodperc alatt teljesítette a távot, és reggel 7 óra 1 perckor ért célba.

Ahogy az ultrafutónő közösségi oldalán írja, az általa edzett csapata is elindult a versenyen.

–Nem gyalogolunk, ez futóverseny! Ezzel a mondattal indítottam útnak futóimat a hétvégén, akik ezt megfogadva, a Korinthosz 160-80 kilométeres versenyen nagyon szépen szerepeltek. – írja Maráz Zsuzsa.

A rendezvény, ahogy honlapjukon írják, több szálon kötődik a hagyományos görög versenyhez, hiszen az eredeti Korinthosz.hu elnevezésű verseny 81 kilométeres távja megegyezik a Spartathlon Athén – Korinthosz szakaszával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában